Solplanet x AeroFix

Variantele de ocolire Miercurea Ciuc si Flamanzi primesc finantare europeana

Elaborarea studiilor de fezabilitate, a proiectelor tehnice și realizarea documentațiilor tehnice pentru autorizațiile de construire a două variante ocolitoare vor fi cofinanțate cu bani europeni nerambursabili, după cum a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere care a depus cererile de finanțare.

Varianta de ocolire Miercurea Ciuc

Investiția pentru proiectarea drumului de 7,4 km este cofinanţată de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Valoarea totală a finanțării pentru proiectare este de 18,50 milioane de lei, contribuția Uniunii Europene fiind de 6,22 milioane de lei.

Durata proiectului este de un an și jumătate.

Parteneriatul dintre CNAIR și autoritatea locală pentru revizuirea SF-ului și elaborarea PT-ului a fost semnat în ianuarie 2022, în temeiul OUG 88.

După finalizarea SF-ul va fi lansată procedura pentru atribuirea contractului de proiectare și execuția a lucrărilor.

Drumul ar urma să fie finalizat și dat în trafic în 2026.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 65,73 milioane de lei fără TVA.

Contractul pentru actualizare studiu de fezabilitate și proiect tehnic DTAC Varianta de Ocolire Miercurea-Ciuc a fost semnat pe 27 martie 2023 cu asocierea  Explan SRL (lider) – DP Consult la prețul de 15.407.890 lei fără TVA. Contractul are durata de 11 luni.

Proiect rutier, de peste 24 mil euro, va fi finantat din fonduri bugetare

Varianta de ocolire Flămânzi

Valoarea totală a proiectării este de 5,86 milioane de lei, contribuția Uniunii Europene din Fondul European de Dezvoltare Regională fiind de 1,98 milioane de lei.

Durata proiectului este de 38 de luni.

Și pentru acest drum a fost semnat, pe 14 martie 2022, un parteneriat între CNAIR și autoritatea locală pentru elaborarea SF-ului, PT-ului și PAC-ului.

Contractul pentru servicii de elaborare studiu de fezabilitate, realizare proiect pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (P.A.C.), proiect de organizare a execuției lucrărilor (P.O.E.) și elaborare proiect tehnic pentru”Varianta de Ocolire Flămânzi” a fost semnat pe 1 noiembrie 2022 cu asocierea Simpa Consult (lider) – Routte-Construct la prețul de 4.709.100 lei fără TVA. Durada contractului este de 15 luni.

Drumul are lungimea de 7 km.

Valoarea totală a proiectului este estimată la 61,28 milioane de lei fără TVA.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus