Oferte locuri de munca top

Varianta Ocolitoare Timisoara Vest: termen de executie de doi ani

În doi ani ar urma să fie construită Varianta Ocolitoare Timisoara Vest, după semnarea contractului de execuție.

Acest important proiect rutier, cu o valoare estimată de peste 455 milioane de euro, urmează să fie lansat în licitație în vederea atribuirii contractului de realizare.

Pentru construirea Variantei Ocolitoare Timisoara Vest, Guvernul aprobă în ședința de astăzi indicatorii tehnico – economici aferenți acestui obiectiv de investiții.

Finanţarea investiției se va realiza din fonduri externe nerambursabile – Programul Transport (PT) 2021-2027 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Valoarea totală a investiției a fost estimată la circa 2,28 miliarde de lei, inclusiv TVA, din care valoarea lucrărilor de construcții și montaj se ridică la peste 1,90 miliarde de lei, inclusiv TVA.

Traseul are lungimea de 13,906 km și va asigura legătura între DNCT și Varianta de ocolire Timișoara Sud (în execuție), pe teritoriul județului Timiș. Traversează UAT Timișoara, UAT Săcălaz si UAT Sânmihaiu Român.

Pentru realizarea acestei investiții este necesară o suprafață totală de aproximativ 351 hectare.

Pentru asigurarea relațiilor de trafic cu drumurile existente și de perspectivă se vor amenaja patru noduri rutiere după cum urmează:

* la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 69 (E671) și Drumul Național Centura Timișoara (DNCT);

* la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 6;

O singura oferta pentru un contract de circa 19 mil euro

* la intersecția VO Timișoara Vest cu DN 59A;

* la intersecția VO Timișoara Vest cu Radiala Nouă de Vest (C30- [proiect derulat de Primăria Municipiului Timișoara] și drum de legătură de circa 1,70 km, cu câte două benzi de circulație pe sens.

Durata de execuție a lucrărilor este prevăzut să fie de doi ani.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus