Oferte locuri de munca top

Va incepe construirea Spitalului din Tecuci

Lucrările de construire a noului spital din Tecuci din Galați ar urma să înceapă chiar din prima jumătate a acestui an, dat fiind faptul că a fost semnat contractul de proiectare și execuție.

”După două luni de proiectare și aprobarea documentației tehnice, vor demara la propriu lucrările”, a anunțat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Valoarea contractului este de 108 milioane de lei (TVA inclus), din valoarea totală a investiției de 172,5 milioane de lei. Diferența este reprezentată de echipamentele medicale ce urmează să fie achiziționate.

Licitația a fost câștigată de către asocierea Coop Galați Societate Cooperativă & Tancrad SRL & Atelier Unbuilt SRL București.

“Am înțeles cât de important este acest proiect pentru Tecuci, astfel că finanțăm din bugetul propriu această amplă investiție, de aproximativ 35 de milioane de euro. De asemenea, lucrăm la proiecte și pentru celelalte pavilioane ale spitalului, astfel că investițiile în sistemul medical din Tecuci vor ajunge la peste 60 de milioane de euro”, a explicat Costel Fotea.

Noul spital va avea spații moderne și dotări de ultimă generație, astfel încât pacienții să fie tratați în cele mai bune condiții. În plus, pe acoperișul clădirii va fi amenajat și un heliport pentru elicopterul SMURD

Suprafața desfășurată va fi de 10.000 mp, adică dublă față de cea a actualului spațiu în care funcționează secțiile ce vor fi mutate în clădirea nouă.

Saloanele vor avea doar câte două paturi, cu grup sanitar propriu, iar pe fiecare etaj va exista și câte o rezervă cu un singur pat. Fiecare secție va avea și câte un salon izolator.

Desemnarea castigatorului unui contract de peste 2 mil euro, anulata

Sunt prevăzute 105 paturi, din care 10 pentru secția ATI. De asemenea, vor fi amenajate și patru săli moderne de operații.

Spitalul Municipal “Anton Cincu” din Tecuci a fost preluat de către Consiliul Județean în februarie 2022.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus