Oferte locuri de munca top

Decarbonizarea industriei siderurgice va ramane tema predominanta in 2024

Asigurarea unei oferte adecvate de hidrogen curat și energie regenerabilă la prețuri competitive va fi crucială în procesul de decarbonizare a industriei siderurgice, conform prognozei Fastmarkets.

Prețurile actuale ale hidrogenului se situează în jur de 5 euro/kg, dar ar trebui să fie mult mai reduse pentru a deveni comercial viabile pentru producția de oțel.

Planurile de utilizare a hidrogenului și a energiei verzi necesită investiții semnificative. Implementarea lor în procesul de producție a oțelului ar putea crește costurile, conform participanților la piață. În plus, condițiile economice în 2024 sunt necunoscute.

În special, Europa trebuie să stabilească producția de electricitate fără utilizarea combustibililor fosili.

Cu toate acestea, electroliza la scară largă pentru producerea de hidrogen verde necesită volume semnificative.

Prin urmare, are sens să se localizeze operațiunile cel mai intens consumatoare de energie în apropierea locurilor în care sunt disponibile volumele necesare.

În plus, are sens să se mărească producția de fier brut HBI (folosit drept sursă pentru producția de oțel), care va fi utilizat de producătorii de oțel care au înlocuit cuptoarele cu cuptoare cu arc electric.

Sprijinul financiar și o ofertă mare de energie verde sunt cele două provocări principale pentru industria siderurgică de a atinge neutralitatea carbonului, a arătat GMK Center.

Cine obtine contractul de 28 mil euro, dupa contestatii

Această opinie a fost exprimată de executivii companiilor și experți la un forum specializat din China.

Chung-Woo Choi, CEO al grupului Posco, prezice că ponderea energiei verzi în totalul aprovizionării cu energie a industriei siderurgice va crește la 31% în 2030 și 70% în 2050, în comparație cu 16% în prezent.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus