Solplanet x AeroFix

Un pasaj pietonal subteran va intra in proiectare

A fost acordată finanțare pentru elaborarea studiului de fezabilitate și proiectului pentru autorizarea lucrărilor de construire a unui pasaj pietonal într-o localitate din județul Bacău. Contractul a fost semnat între Ministerul Transporturilor și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA.

Investiția prevede realizarea unui pasaj pietonal subteran (DN2 km 277+616) în localitatea Nicolae Bălcescu din județul Bacău.

Prin contractul de finanțare se pun bazele pentru realizarea obiectivului de investiții care va fi finanțat prin PNRR și va deservi locuitorii din zona de intersecție a DN 2 cu DC 89 și strada Crinului.

În cadrul procedurii de achiziție publică pentru atribuirea contractului de elaborare a SF-ului a fost depusă o singură ofertă, și anume cea a ofertantului unic Rutier Conex XXI SRL. Valoarea totală estimată a contractului este de 310.990 lei fără TVA, iar durata acestuia este de cinci luni.

Pasajul va contribui la reducerea numărului de accidente și descongestionarea traficului.

Astfel, serviciile de proiectare care vor fi achiziționate de CNAIR în cadrul acestui contract contribuie la realizarea obiectivului de investiții și atingerea țintelor și jaloanelor asumate de MTI în cadrul Reformei 1. Transport sustenabil, decarbonizare și siguranță rutieră / Investiția I3 – Dezvoltarea infrastructurii rutiere sustenabile pe rețeaua TEN-T, taxarea rutieră, managementul traficului și siguranța rutieră.

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

Preconizat a se finaliza în prima parte a anului 2025, contractul are valoarea totală de 417.678 lei cu TVA.

Investiția este aferentă Componentei 4 – Transport sustenabil din cadrul Pilonului 1 – Tranziția spre o economie verde din Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus