Oferte locuri de munca top

Drumul expres Craiova – Pitesti: Vom putea circula pe inca un tronson pana la finele anului

Vom putea circula pe încă un tronson al drumului expres Craiova – Pitești chiar de anul acesta.

Dintre tronsoanele 1, 3 și 4, cel mai avansat este tronsonul 3 Valea Mare – Colonești, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, cu ocazia unei vizite pe șantier.

Astfel, cei 31,75 km se vor adăuga celor 39,85 km ai Tronsonului 2, pe care se circulă încă de anul trecut.

Constructorul român UMB este bine mobilizat și a ajuns deja la un stadiu fizic de 86%.

Același constructor lucrează și pe Tronsonul 4 Colonești – Oarja – Pitești, care  evoluează bine, stadiul fizic al lucrărilor fiind de 38%.

Finalizarea lucrărilor și deschiderea circulației pe acest tronson va fi posibilă anul viitor.

UMB a realizat și tronsonul 2 al acestui drum expres, aflat acum în circulație.

Pe Tronsonul 1 Craiova – Robănești al Drumului expres Craiova – Pitești, constructorul turc Ozaltin a demarat lucrările organizatorice în vederea finalizării construirii celor 17,7 km.

Termenul contractual este de 18 luni, dar antreprenorul și-a asumat o bună mobilizare și finalizarea lucrărilor până la sfârșitul anului viitor.

Dacă se menține ritmul actual de lucru, la finalul anului viitor vom putea circula pe toți cei 121 km ai Drumului Expres Craiova – Pitești.

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

VO Craiova Sud: Întârziat și slab mobilizat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că ”nu am cuvinte de apreciere pentru lucrările de pe șantierul Variantei Ocolitoare Craiova Sud (DN56 – DN55 – DN6).

Antreprenorul italian este în întârziere și este slab mobilizat, iar lucrările sunt la un stadiu fizic de doar 52%, deși acestea aveau termen contractual de finalizare anul 2023.”

Ministrul Grindeanu a atras atenția constructorului Rizzani de Eccher SPA că trebuie să se mobilizeze urgent și să finalizeze cât mai repede construcția celor 9,8 km ai centurii sud.

În caz contrar, pe lângă penalitățile aplicate pentru nerespectarea termenelor contractuale, se poate ajunge la reziliere și la interzicerea participării la viitoare licitații.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus