Oferte locuri de munca top

Un lot de autostrada trebuie sa intre in reparatii

Un lot de autostradă pare să fie urmărit de ghinion. Nu numai că antreprenorul nu a reușit să termine lucrările, dar CNAIR nu găsește constructor care să remedieze degradările pe acest drum.

Povestea tronsonului de 22km din Autostrada A1 Orăștie – Sibiu, Lotul 3 Săliște – Cunța, începe în urmă cu 12 ani când în prima lună a verii anului 2011 constructorul italian Salini Impregilo S.p.A.a primit ordinul de începere a lucrărilor.

Dar, după aproape cinci ani, contractul a fost reziliat în ianuarie 2016. Lucrările au fost terminate în octombrie 2016 de către CNADNR în regie proprie.

În prezent, acest tronson de autostradă are nevoie de lucrări de reparații.

Pe sectoarele afectate de degradări au fost introduse restricții de viteză la 80 km/h, aceste sectoare fiind semnalizate cu indicatoare „Drum denivelat”.

Ca urmare, CNAIR a lansată două licitații pentru atribuirea lucrărilor, la prima nu a fost depuă nici o ofertă, iar a doua este în derulare.

Pentru contractul Expertiză tehnică și elaborare documentație tehnice în vederea finalizării lucrărilor și remedierea degradărilor pentru obiectivul Autostrada Orăștie -Sibiu, lot 3, cuprins între km 43+855 – km 65+965 – DRDP Brașov ofertele trebuiau depuse până pe 10 noiembrie 2023, dar perioada a fost automat prelungită până la 27 noiembrie, din cauza lipsei ofertelor.

Expertiza tehnică are rolul de a stabili măsurile ce trebuie îndeplinite pentru remedierea degradărilor apărute pe lot. În acest moment nu pot fi menționate măsurile necesar a fi îndeplinite, acestea urmând sã reiasă din rezultatele expertizei, conform unei note de informare.

Totuși, degradările constatate nu reprezintă un pericol pentru siguranța participanților la trafic.

Lucrari de intretinere a drumurilor: noi prevederi

Potrivit reprezentanților CNAIR, ”CNAIR – SA, prin DRDP Brașov, intervine încontinuu pentru asigurarea condițiilor de viabilitate necesare. În decursul anului 2023 pe autostrada A1 s-au executat lucrări la covorul asfaltic cu frezare – cantitate realizat 36.908 mp și reparații punctuale pe o suprafață totală de 65.000 mp”.

De asemenea, se va interveni cu reparații punctuale ori de câte ori este necesar.

O estimare realistă pentru toate lucrările de reabilitare aferente Lotului 3 al autostrăzii Orăștie – Sibiu poate fi emisă doar după finalizarea expertizei tehnice.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus