Oferte locuri de munca top

Preturile petrolului in scadere, dupa anuntarea datelor economice ale Chinei

Prețurile petrolului au atins astăzi noi minime ale ultimelor două luni și jumătate, întrucât datele economice anunțate de China au contrabalansat impactul extinderii reducerilor de producție din Arabia Saudită și Rusia, transmite Reuters.

Cotația futures pentru petrolul Brent a scăzut dimineață cu 1,94%, la 83,53 dolari pe baril, în timp ce țițeiul West Texas Intermediate din SUA se afla la 79,21 dolari pe baril, cu o scădere de 1,99%. Ambele cotații au atins cel mai scăzut nivel din august.

Prima pe contractele Brent cu livrare în luna curentă față de cele cu livrare la șase luni se afla, de asemenea, la un minim al ultimelor două luni și jumătate, indicând că participanții de pe piață sunt mai puțin îngrijorați de deficitul actual de ofertă.

În timp ce importurile de petrol brut ale Chinei în octombrie au arătat o creștere solidă atât față de luna precedentă, cât și față de octombrie anul trecut, exporturile totale ale Chinei s-au contractat mai rapid decât s-a anticipat.

Așteptările privind reduceri ale capacității de rafinare a Chinei între noiembrie și decembrie ar putea, de asemenea, să limiteze cererea de petrol și să agraveze scăderea prețurilor.

În plus, dolarul american crescut ușor față de minimele recente, ceea ce face petrolul mai scump pentru deținătorii de alte valute.

Agregate minerale: peste 370 mii mc dintr-un nou perimetru

Pe partea de ofertă, piețele așteaptă să vadă dacă Arabia Saudită și Rusia sunt pregătite să reducă producția voluntar dincolo de sfârșitul anului, în cadrul unui acord mai amplu între grupul producătorilor OPEC+.

Kelvin Wong, analist senior de piață la OANDA, a declarat, citat de Reuters. că OPEC+ nu va grăbi reducerea producției de petrol, cu ocazia întrunirii comitetului comun de monitorizare ministerial din 26 noiembrie.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 8/noiembrie – decembrie 2023

Revista Arena Constructiilor nov-dec 2023

Sus