Oferte locuri de munca top

Suntem printre cei mai saraci din Europa

Venitul mediu per locuitor în Uniunea Europeană a fost anul trecut de 18.706 standarde de putere de cumpărare (PPS), în creștere față de 18.011 PPS înregistrate în 2021.

Standardele de putere de cumpărare (Purchasing Power Standards – PPS) sunt o unitate de măsură utilizată pentru a compara puterea de cumpărare a monedelor și nivelul prețurilor între diferite țări. Această unitate de măsură se folosește pentru a face comparații mai precise între țări în ceea ce privește nivelul de trai, veniturile și prețurile. PPS reflectă cât de multe bunuri și servicii poți cumpăra într-o țară în comparație cu o altă țară, luând în considerare diferențele de prețuri.

Practic, PPS ajută la evaluarea puterii reale de cumpărare a oamenilor în diferite țări, luând în considerare aspecte precum nivelul de inflație și costul vieții. Acest lucru face posibilă compararea veniturilor și a prețurilor între țări, fără a fi influențate de fluctuațiile cursului valutar.

La nivel național, țările UE cu cele mai mari venituri medii disponibile în 2022 au fost, în această ordine, Luxemburg, Olanda, Austria, Belgia, Danemarca și Germania.

În contrast, cele mai scăzute valori au fost raportate în Bulgaria, Slovacia și România (în această ordine). După care urmează Ungaria și Grecia.

 

 

 

 

Citiți revista Arena Construcțiilor nr. 7/octombrie 2023

Revista Arena Constructiilor octombrie 2023

Sus