Proiectul de construire a Centurii Sibiu-Sud are o valoare estimată de 2,3 miliarde lei, potrivit studiului de fezabilitate
Traseul va avea lungimea de 21,34 km și va traversa teritoriul a șapte localități: Șelimbăr, Cisnădie, Sibiu, Rășinari, Poplaca, Cristian și Șura Mică.
Consiliul Județean Sibiu a anunțat că a obținut bani europeni pentru studiul de fezabilitate al Variantei Ocolitoare Sibiu Sud. Acest studiu a fost elaborat în baza contractului atribuit de CJ Sibiu în iulie 2021 firmelor Beta Cops și Total Road. După actualizare prețurilor, valoarea contractului a ajuns la aproape 3,39 milioane lei fără TVA.
Suma pe care Consiliul Județean Sibiu a obținut-o pentru realizarea documentațiilor tehnico-economice Sud este de aproximativ 4,26 milioane lei.
Finanțarea va asigura continuarea demersurilor de obținere a fondurilor nerambursabile privind construirea Centurii Sibiu Sud.
Contractul de finanțare având ca obiect Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru „Varianta ocolitoare Sibiu Sud” a fost semnat între Ministerul Transporturilor și Consiliul Județean Sibiu, în baza unui Acord de parteneriat pe care administrația județeană îl are încheiat, încă din 2020, cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Cele 4,26 milioane lei provin din fondurile nerambursabile pe care Uniunea Europeană le acordă României prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.
În luna iulie a acestui an, Consiliul Județean Sibiu și CNAIR au încheiat un nou Acord de colaborare prin care părțile se angajează să realizeze atât Proiectul Tehnic, cât și lucrările de construire a Centurii Sibiu Sud, prin Programul de Transport 2021-2027, prin care Uniunea Europeană acordă fonduri nerambursabile destinate dezvoltării infrastructurii de transport.