DNA la Administratia Spitalelor din Bucuresti

Încheierea unor contracte de achiziție publică și numirea unor persoane în funcții de conducere a unor unități spitalicești de pe raza municipiului București reprezintă motivul pentru care procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada aprilie – august 2023.

Procurorii efectuează astăzi percheziții domiciliare în opt locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Cel mai mare contract al ASSMB pentru lucrari de construcții a fost semnat anul acesta

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București a atribuit anul acesta, pe 4 aprilie, acordul-cadru pentru execuție de lucrări de reparații, reabilitări și modernizări la unitățile sanitare și imobilele aflate în administrarea sa.

Valoarea contractului este de 115.045.668 lei fără TVA.

Dintre cele trei oferte primite, autoritatea contractantă a ales-o pe cea a asocierii Alpha Max Build (lider) – Avision Strategy Consulting, având subcontractanți pe Palex Constructii Instalatii SRL(terț) și subcontractații Medical Gazplus SRL,  Quad Still Paint SRL, General MPM Impex SRL, Krenic SRL.

Construire unitate spitaliceasca, contract dorit de putine firme

În aprilie-iunie, în baza acestui acord cadru au fost semnate trei contracte subsecvente în valoare totală de peste 42 milioane de lei fără TVA.

Totodată, în prezent ASSMB are în derulare procedura de achiziție publică petntru atribuirea contractului cu o valoare estimată de peste 73,11 milioane lei, fără TVA, pentru proiectare și execuția lucrărilor la Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic Nicolae Malaxa Cabinete diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, secție externă și laborator RMFB Refuncționalizare și Transformare Policlinica nr. 2 Pantelimon.

Pentru acest contract a fost depusă o singură ofertă, cea a asocierii: BTD Construct & Ambient SRL (lider), Igna Instal, DTL Medical SRL, având 22 de subcontractanți.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus