Solplanet x AeroFix

Un nou spital ar urma sa fi construit in Iasi cu peste 92 mil euro

Licitația pentru proiectarea și construirea execuția unui spital în Iași a fost lansată.

Valoarea estimată a acestui contract este de peste 92 milioane de euro.

Viitorul Spital de Boli Respiratorii ar urma să fie construit în zona Bucium pe o suprafață de peste 42.000 mp.

Va avea o capacitate totală de 350 paturi, din care 320 de paturi pentru spitalizare continuă, 10 paturi spitalizare de zi și 20 de paturi pentru terapie intensivă.

Contractul are două componente:

* Componenta 1 – elaborarea documentațiilor tehnico-economice – faza proiect tehnic, DDE; verificarea proiectului tehnic și detalii de execuție de către specialiștii verificatori de proiecte atestați pe domenii/subdomenii de construcții și specialități pentru instalații; servicii de asistență tehnică din partea proiectantului; elaborare certificat de performanță energetică a clădirii la finalizarea obiectivului de investire a investiției.

* Componenta 2 – execuția lucrărilor.

”Acest proiect reprezintă o prioritate absolută pentru Consiliul Județean Iași. Ne-am asumat responsabilitatea de a construi un spital modern și bine echipat pentru tratarea bolilor respiratorii, astfel încât pacienții din județul Iași și nu numai să aibă acces la servicii medicale de cea mai înaltă calitate. Este un angajament pe care l-am luat față de comunitatea noastră și suntem hotărâți să-l ducem la bun sfârșit cu transparență, eficiență și responsabilitate”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Peste 9 mil euro, pentru renovarea unei cladiri istorice

Licitația a fost lansată cu clauză suspensivă, Consiliul Județean urmând să acceseze fonduri europene în cadrul Programului Sănătate (POS) 2021 – 2027, linie de finanțare gestionată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și care se află, la acest moment, în etapa de lansare a apelurilor de proiecte.

Ofertele pot fi depuse până pe data de 24 octombrie 2023.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus