Oferte locuri de munca top

Portul Constanta va fi modernizat cu investitii de 146 mil euro

La 146 milioane de euro se ridică valoarea estimată a investițiilor pentru extinderea, modernizarea și reabilitarea drumurilor și pasajelor din Portul Constanța.

Lucrările sunt incluse într-un master plan, proiect ce urmează să fie aprobat de către Guvern.

Documentația tehnico – economică a fost avizată n Consiliul Tehnico – Economic al Ministerului Transporturilor în iulie anul acesta, iar în Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe la finele lunii august.

Lucrările vor fi executate în Incinta Port Constanţa, zonele Constanța și Midia, județul Constanţa.

Durata de realizare a investiției este de 36 luni, dintre care durata de realizare a proiectului tehnic 8 luni și durata de execuție 28 luni, de la data emiterii ordinului de începere.

Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 721.300.584 lei.

Finanțarea obiectivului de investiții se realizează din fonduri externe nerambursabile prin Program Transport (PT) 2021-2017 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Portul Constanța este unul din principalele porturi ce deservește regiunea Europei Centrale şi de Est şi trebuie să ofere servicii competitive şi de calitate operatorilor portuari, precum şi condiții de mediu, securitate şi siguranță.

TOPUL DRUMARILOR: Pe trend ascendent, spre un adevarat boom

Căile de acces în port și rețeaua de drumuri interioare au fost proiectate înainte de anul 1989, fiind legate la rețeaua de drumuri din oraș pe care era permisă circulația de autovehicule grele. Deși în acea perioadă traficul derulat prin port era mai mare decât în prezent, ponderea traficului auto din traficul total era mult mai mică decât în prezent, fiind preponderent traficul pe calea ferată.

 

Descarcati detalii proiect

Login Required

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 6/septembrie 2023

Sus