Oferte locuri de munca top

Platim noi si nu cei vinovati pagubele si despagubirile pentru dezastrul de la Crevedia

Vom plăti cu toții pagubele și despăgubirile pentru dezastrul de la Crevedia. Aceasta cu toate că nu a fost vorba de o calamitate naturală, ci de o situație produsă de persoane ce nu au respectat legea și care au mai făcut și profituri exorbitante din aceste afaceri.

Fără să anunțe la cât se ridică suma totală alocată și fără să stabilească în nici un fel cum și dacă vor fi recuperate aceste fonduri, Guvernul a anunțat, în generozitatea lui, că vom plăti ajutoare de urgență.

Este evident că oamenii au nevoie de ajutor și trebuie ca autoritățile să se intervină acum, dar chiar așa fără nici o idee că vinovații trebuie să plătească. Ce urmează? Ca proprietarii stației GPL să fie anchetați până când faptele lor se vor prescrie?

Guvernul a anunțat că ”Pentru gospodăriile afectate de explozie, ca și în cazul altor situații similare, respectiv inundații pentru care prin Hotărârea Guvernului nr.559/2023 au fost aprobate ajutoare de urgență, se propune și în această situație acordarea de ajutoare de urgență.”

Explozia de la Crevedia nu poate fi asimilată cu inundațiile atât timp cât legea a fost încălcată cu bunăștiință și sub oblăduirea intereselor de partid, pentru obținerea unor profituri semnificative.

Premierul PSD Marcel Ciolacu ne-a anunțat azi: ”Așa cum am promis, alocăm astăzi ajutoare pentru familiile victimelor tragediei de la Crevedia și pentru toți cei cu gospodării afectate de incendiu. Acordăm 2.000 de euro pe lună câte unui însoțitor al răniților tratați în străinătate și 2.000 lei pe lună pentru însoțitor al victimelor internate în țară. Ajutăm și persoanele singure și familiile care au casele lovite de incendiu. Vorbim de sume ce pornesc de la 2.500 de lei și ajung la 10. 000  de lei de familie, în funcție de cât de afectată este locuința.

Unitate de productie, cu 7 mii mp sc, propusa in provincie

Guvernul a decis să plătească toate cheltuielile, ceea ce privește transportul, cheltuielile forfetare pentru însoțitorii tuturor acestor pacienți români.

Consider că este un gest absolut firesc într-o asemenea situație.”

Noi considerăm că firesc într-o asemenea situație este să promită că vinovații vor fi pedepsiți și că vor plăti toate pagubele și despăgubirile chiar dacă sunt sponsori importanți ai partidului.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus