Oferte locuri de munca top

Aproape 123 mil lei pentru modernizarea retelelor de energie electrica

Două noi contracte de finanțare nerambursabilă a proiectelor de modernizare a unor rețele de distribuție a energiei electrice din judetul Ilfov au fost semnate de ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Finanțarea se face prin Fondul pentru Modernizare pentru refacerea rețelelor de distribuție energie electrică.

Valoarea totală a investiției este de 122,79 milioane de lei (TVA inclus).

Fondul pentru Modernizare va susține un procent de 80% din cifra totală a investiției de care vor beneficia E- Distribuție Muntenia și E- Distribuție Banat.

Investiția vizează modernizarea rețelelor de distribuție a energiei electrice, pentru reducerea pierderilor în rețea și creșterea condițiilor de siguranță și continuitate a serviciului de distribuție în zonele Dascălu, Petrăchioaia, Ștefănești și Afumați din județul Ilfov.

Vor fi redimensionate și reconfigurate circuitele de medie tensiune, vor fi modernizate posturile de transformare din aerian în anvelopă de beton și vor fi integrate în sistemul de telecontrol noile posturi de transformare.

„Consolidarea sistemului energetic național prin rețeaua de distribuție este, de asemenea, o prioritate și este esențial să dezvoltăm cât de mult posibil capacitățile de producție a energiei verzi, de la parcurile eoliene la cele de energie solară. Nu putem face asta decât prin investiții continue, prin accelerarea Fondului pentru Modernizare și absorbția fondurilor europene. Lucrăm, cu toții, la capacitate maximă, astfel încât aceste proiecte să prindă contur cât se poate de repede” a declarat ministrul Energiei Sebastian Burduja.

Trei noi unitati fotovoltaice vor produce 74MWp

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus