A intrat în insolvență, la cererea sa, un mare dezvoltator imobiliar cu capital străin, activ pe piața din țara noastră. Cererea sa de deschidere a procedurii insolvenţei a fost admisă de tribunal la finele săptămânii trecute.
Creditorii pot depune cererile de admitere a creanţelor până la data de 22 septembrie a.c.
Astfel, tribunalul comercial din Cluj a admis cererea firmei de dezvoltare imobiliară Şoimeni Parc S.A. și a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenţei.
Dezvoltatorul are în derulare proiectul rezidențial Colina Nouă, la 30 km de Cluj Napoca, în satul Băbuțiu din comuna Vultureni.
Societatea, cu un capital social de 2,5 milioane de lei, a fost înființată în 2014. Este deținută de Eurovillage LLC din SUA (97.84%). Procente simbolice dețin fostul președinte al Băncii Raiffeisen, Steven Cornelis Van Groningen (2%) și antreprenorul Liviu-Daniel Simionaș (0,16%).
Administratori sunt investitorii americani Donald Lothrop, Philip John Tamminga și Jeffrey Chris Tucker.
La finele anului trecut societatea avea active imobilizate de peste 30,66 milioane lei și datorii totale de peste 55 milioane de lei.
Dezvoltatorul a anunțat tribunalul că intenționează să depună un plan de reorganizare.
Etapa I a Complexului Rezidențial Colina Nouă se întinde pe o suprafață de 18.000 mp și a inclus 20 de case individuale, case ”verzi”, cu regim de înălțime P+1. Toate au fost vândute după cum se arată pe site-ul proiectului, care anunță și demararea celei de-a doua etape.
Dezvoltatorii spuneau că înainte de a începe lucrările propriu-zise la case au investit aproape 3 milioane de euro în infrastructură – drumuri, un sistem de drenaj al apelor pluviale gândit să reziste la inundații și sistemul de canalizare, dotat cu stație de epurare a apelor menajere. S-a investit și în captarea apei potabile prin două puțuri de mare adâncime.
Spatiile unei institutii private de invatamant vor fi extinse cu peste 7 mii mp
Administratorul judiciar provizoriu DDG Insolvency IPURL are obligaţia să depună la dosar în termen de 40 de zile de la deschiderea procedurii un raport amănunţit asupra cauzelor şi împrejurărilor care au dus la apariţia stării de insolvenţă.
Prima şedinţă a adunării creditorilor a fost programată la sediul administratorului judiciar provizoriu, la data de 13 octombrie, iar termenul pentru definitivarea tabelului creanţelor este 24 octombrie.