Oferte locuri de munca top

O noua structura decizionala, la nivelul Guvernului

O nouă structură decizională va fi creată la nivelul Guvernului pentru a asigura identificarea investițiilor din sectorul energetic necesare și relevante României.

Astfel, va fi înființat Comitetul Interministerial de Supraveghere, în calitate de organism cu rol de coordonare și monitorizare a stadiului utilizării fondurilor României din Fondul pentru modernizare.

Comitetul va fi responsabil cu aprobarea necesarului de investiții și cu prioritizarea proiectelor de investiții, precum și monitorizarea complementarității între diferitele surse de finanțare destinate investițiilor aferente sectoarelor prioritare.

Totodată, va fi creat la nivelul Guvernului un Departament de lucru care să asigure suportul tehnic pentru îndeplinirea atribuțiilor Comitetului Interministerial de Supraveghere.

Vor fi stabilite structuri din cadrul Ministerului Energiei și din cadrul coordonatorilor de sector prioritar ce vor fi responsabile cu gestionarea finanțării investițiilor din Fondul pentru modernizare .

De asemenea, vor fi create grupuri tehnice de lucru care să asigure expertiza necesară din partea altor instituții/structuri din subordinea/coordonarea sau autoritatea coordonatorilor de sector prioritar/Ministerului Energiei pe tot parcursul gestionării fondurilor alocate din Fondul pentru Modernizare (stabilirea necesarului, prioritizarea investițiilor, derularea și monitorizarea investițiilor etc).

Proiect logistic, cu 24 mii mp scd, propus in provincie

Pentru activitatea din cadrul Comitetului Interministerial de Supraveghere și al grupurilor de lucru tehnice înființate la nivelul Ministerului Energiei, ale coordonatorilor de sector prioritar, precum și personalul din Departamentul de lucru înființat în cadrul Cancelariei Prim Ministrului,  fiecare membru, titular sau supleant, beneficiază de o indemnizație lunară brută al cărei cuantum nu va depăși 20% din indemnizația brută prevăzută de lege pentru funcția de secretar de stat.

Măsurile fac parte dintre modalitățile de implementare și gestionare a fondurilor alocate României din Fondul pentru Modernizare. Aceste fonduri sunt alocate pentru modernizarea sistemelor energetice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în domeniul energiei, al industriei și al transporturilor și îmbunătățirea eficienței energetice.

 

 

Descărcați aici proiectul

 

 

 

Login Required

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus