Oferte locuri de munca top

10 mii euro per gospodarie, nerambursabili, pentru panouri fotovoltaice

Fonduri europene nerambursabile de 1,1 miliarde de euro vor putea primi cetățenii pentru instalarea de panouri fotovoltaice și eficientizarea energetică a locuințelor.

Suma este prevăzută în noul plan ”REPowerEu”, pe care Guvernul promite că îl va trimite Comisiei Europene respectând termenul de 31 august 2023.

Un draft al acestui plan a fost transmis în luna aprilie pentru a evita alte solicitări ale Comisiei și a grăbi aprobarea.

Premierul Marcel Ciolacu a spus că noul plan ”REPowerEu” prevede alocarea a peste 600 de milioane de euro pentru achiziții de panouri solare și baterii pentru stocare a energiei.

Aproximativ 60 de mii de gospodării vor putea accesa acest program, iar valoarea fiecărui grant va fi de aproximativ 10 mii de euro cumulat.

În paralel, alți 500 de milioane de euro vor fi alocați pentru lucrări de amenajare a locuințelor în vederea reducerii consumului de energie și, implicit, a facturilor cu până la 30%.

Ansamblu cu 380 de unitati locative, autorizat

O pondere semnificativă dintre acești bani va fi alocată țintit către populația vulnerabilă și cei din mediul rural.

REPowerEU va aduce României o finanțare nouă de 1,44 miliarde euro pentru investiții care să permită crearea unor ecosisteme de producție și stocare a energiei curate (hidroenergie, fotovoltaice).

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus