Oferte locuri de munca top

Amenda pentru construirea fara autorizatie intr-o zona protejata

În urma controlului la clădirea din Icoanei 2-8, aflată într-o zonă protejată din București, unde se execută lucrări de construire fără autorizație, dezvoltatorul a fost amendat cu 10.000 lei.

Deși Primăria Municipiului București, prin Poliția Locală, este organ de control și are atributul de a verifica executarea autorizațiilor pe care le emite și a lucrărilor, beneficiarul a refuzat accesul în clădire primarului general al Capitalei, Nicușor Dan și reprezentaților Poliției Locale.

Proiectul aparține dezvoltatorului Homing Properties SRL, ce activează pe piețele rezidențiale spaniole și românești. Firma este deținută de Manjon SRL, al cărei asociat unic este Tomas Garcia Manjon.

Primarul general afirmă că „această clădire are autorizație expirată, iar proprietarii ne-au trimis în fals o adresă oficială, pe 2 august, în care pretind că au terminat lucrările, ceea ce, în mod evident, se vede limpede că nu e cazul – lucrările continuă și la interior, și la exterior”.

”În orice stat civilizat, dacă un privat minte într-un act oficial adresat unei autorități publice și continuă lucrări fără autorizație, vine Poliția și-i pune cătușe. Pentru că vorbim de o zonă construită protejată, unde orice lucrare fără autorizație constituie infracțiune, Parchetul trebuie să intervină. Din păcate, din experiența noastră, acesta intervine cu foarte mare dificultate, așa cum a dovedit-o chiar în cazul Icoanei 2-8”, a mai declarat Nicușor Dan.

Acesta a spus că va face o nouă plângere penală la Parchet și va sesiza toate instituțiile abilitate ale statului până când toată lumea va înțelege că și în București, ca în toate marile capitale europene, legea trebuie respectată.

Blocuri cu pana la 12 niveluri, in zona istorica a unui municipiu

”Vreau ca, odată pentru totdeauna, să se restabilească legalitatea în construcțiile din București.Pe această locație erau patru imobile, cu o anumită valoare arhitecturală, situate în zonă construită protejată. În opinia mea, acele imobile trebuiau păstrate. Adminstrația precedentă a dat o autorizație de desființare pentru cele patru imobile și o autorizație de construire cu multe elemente de nelegalitate, cel mai flagrant fiind acela că regulamentul zonei protejate spune că nu ai voie sa comasezi parcele. Chiar dacă demolezi și reconstruiești, trebuie să faci patru clădiri. Și aici s-a construit o clădire pe patru parcele, ceea ce e flagrant ilegal”, a concluzionat Nicușor Dan.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus