Oferte locuri de munca top

Vom avea o luna august plina de semne de intrebare

O serie întreagă de măsuri fiscale ar urma să intre în vigoare în curând, data vehiculată fiind 1 septembrie. Proiectele de acte normative au apărut în spațiul public, guvernanții vrând să vadă probabil cam care ar fi reacția. Deocamdată proiectele nu au fost lansate în consultare publică.

Redactarea lor de către Ministerul Finanțelor nu este încă finalizată, spun reprezentanții Guvernului, adică se mai negociază. Totul este în discuție, se fac consultări cu partenerii sociali, evaluări și estimări pe diverse scenarii la nivelul aparatului executiv, spune Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Cu toate acestea, premierul și ministrul Finanțelor au făcut declarații care au pus pe jar mediul de afaceri, sindicaliștii, ONG-urile, funcționarii publici.

Procesul de consultare cu partenerii sociali va demara după ce va exista un document pe care Guvernul și-l asumă în mod oficial. Proiectele de ordonanță ”vor veni cred că după jumătatea acestei luni”, apreciază purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Contract rutier, estimat la aproape 13 mil euro, primeste doua oferte

Acesta a subliniat că ”înainte de a se lua în considerare orice măsură fiscală, mai întâi, Guvernul României are de gând să aplice măsuri de tăiere și reducere a cheltuielilor bugetare. Sunt două etape separate. Vor fi două acte normative separate și, mai întâi, statul se uită în propria ogradă, dacă îmi permiteți, pentru a reduce de acolo și a transforma statul român într-unul mai suplu și mai capabil să răspundă eficient nevoilor cetățenilor.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus