Oferte locuri de munca top

Cand vom sti cat de sigure sunt drumurile

Este în curs de realizare o evaluare a siguranței rețelei rutiere din țara noastră. De această activitate se ocupă Autoritatea Rutieră Română (A.R.R.).

Până acum a fost finalizată evaluarea a 14.765 km, care reprezintă 18% din lungimea totală a rețelei de drumuri publice.

În prezent, există trei contracte pentru asigurarea realizării inspecției de siguranță rutieră periodică, iar durata prevăzută pentru finalizarea activităților specifice este de trei ani.

Conform contractelor aflate în derulare, în anul 2023 se vor efectua inspecții de siguranță rutieră periodică pe o rețea de drumuri cu o lungime de 796,5 km.

Probabil că activitatea va fi mai intensă în a doua parte a anului pentru că în prima jumătate auditorii de siguranță rutieră au finalizat inspecții pe o rețea de drumuri care însumează 146,2 km (19% din ce este prevăzut pentru acest an).

Autoritatea Rutieră Română a încheiat în primul semestru 67 de contracte pentru realizarea evaluării de impact asupra siguranței rutiere/auditului de siguranță rutiera, dintre care 35 de contracte sunt în derulare și 32 de contracte sunt finalizate.

La momentul actual, în Registrul auditorilor de siguranță rutieră figurează un număr de 207 auditori care pot efectua activitatea specifica.

25 mil euro pentru constructii ingineresti, dupa refacerea SF-ului proiectului

Inspecțiile de siguranță rutieră periodice și specifice executate de A.R.R.

Serviciul Inspecția de Siguranță a Infrastructurii (SISR) din cadrul A.R.R. a efectuat, în primul semestru al anului curent, prin echipele proprii de inspecție de siguranță rutieră periodică, precum și din cadrul unor agenții teritoriale A.R.R., un număr de patru inspecții de siguranță periodică pe sectoare din DN 1 și DN 2A, care cumulează 105 km.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus