Oferte locuri de munca top

Drum expres Craiova – Pitesti: UMB mentine ritmul de construire si pe canicula si averse

Proiectul drumului expres Craiova – Pitești a suportat unele modificări în timpul execuției, necesare pentru asigurarea unui traseu optim. Pentru acestea CNAIR a depus deja documentația și ”suntem foarte aproape de obținerea Deciziei etapei de încadrare”, a spus Cristian Pistol, directorul general CNAIR.

De Sf. Ilie, oficialii de la Transporturi au făcut verificări pe șantierele tronsoanelor 4 și 3 ale acestui drum expres.

”Am discutat cu reprezentanții UMB despre stadiul lucrărilor și am precizat că luăm toate măsurile care țin de CNAIR pentru finalizarea defrișărilor pe coridorul tronsonului 4, astfel încât lucrările să nu sufere întarzieri”, a declarat Cristian Pistol.

Pe lângă caniculă, o altă problemă care îngreunează lucrările în această perioadă o reprezintă ploile frecvente.

”De aceea am solicitat constructorului ca, în perioadele în care vremea permite, să mențină un ritm accelerat al lucrărilor”, spune directorul general CNAIR.

Tronsonul 4 (Colonești – Oarja – Pitești), în lungime de 31,82 km trebuie finalizat și dat în circulație anul viitor. La ora actuală stadiul fizic al lucrărilor se apropie de 25%.

Pe tronsonul 3 (Valea Mare – Colonești), în lungime de 31,75 km lucrările avansează într-un ritm bun și au depășit deja 70%.

Constructorul face toate demersurile necesare pentru deschiderea circulației până la sfârșitul anul acesta (înainte de termenul contractual).

Tronsonul va avea asigurată o descărcare provizorie în DN65 la Colonești, pentru ca  majoritatea acestuia să fie folosită.

Incep lucrarile pentru proiecte rutiere de peste 4 mil euro

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus