Oferte locuri de munca top

Pana cand vor fi facute platile din IMM Invest

După ce Guvernul a aprobat prorograrea unor termene, vor fi modificate și normele metodologice de aplicare a Programului de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii şi a întreprinderilor mici cu capitalizare de piaţă medie – IMM Invest România.

Astfel, plata ajutorului de stat sub formă de grant reprezentând valoarea cumulată

a comisionului de risc, a comisionului de administrare și a dobânzilor va fi efectuată până la data de 31 decembrie 2023 inclusiv, în limita bugetului alocat schemei.

Data finală a plății ajutorului de stat sub formă de grant este prevăzută în toate convențiile încheiate cu instituțiile de credit și toate acordurile de finanțare încheiate cu beneficiarii programului

Ca urmare, pentru evitarea birocrației și supraaglomerarea administratorilor Programului (care în prezent derulează schema de ajutor de stat IMM Invest Plus şi a componentelor acesteia – IMM Invest România, Agro IMM Invest, IMM Prod, Garant Construct, Innovation şi Rural Invest), termenul reglementat se va aplica în mod corespunzător convenţiilor de garantare şi plată a granturilor, precum și acordurilor de finanțare încheiate, fără a fi necesară întocmirea de acte adiționale.

Programul IMM Invest România este destinat susținerii întreprinderilor mici și mijlocii și întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie, inclusiv start-up-urilor.

Hale degradate, transformate in locuinte

Programul are ca obiectiv acordarea de facilități de garantare de către stat în mod transparent și nediscriminatoriu pentru creditele acordate întreprinderilor mici și mijlocii și întreprinderilor mici cu capitalizare de piață medie de către instituțiile de credit,

Valorile maxime ale creditelor sunt de 5 milioane pentru capital de lucru, respectiv 10 milioane lei pentru proiectele de investiții.

Durata maximă a finanțărilor este de 72 de luni pentru creditele de investiții și de 36 luni pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus