Oferte locuri de munca top

Autostrada Moldovei A7: Se lucreaza si pe 40 de grade

Pe șantierele de autostrăzi continuă lucrările și pe timp de vreme caniculară. Cu toate că s-au atins și 40 de grade se lucrează pe șantierul Lotului 1 al Autostrăzii A7.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, i-a îndemnat pe muncitori să îi trimită mesaje în privat în cazul în care antreprenorul nu respectă condițiile minime de lucru în această perioadă.

Lotul 1 este cuprins între Dumbrava (Autostrada București – Ploiești) – Mizil (DJ 100C) și are o lungime de 21 km.

”Chiar dacă ritmul lucrărilor pe acest șantier este, acum, unul bun, acesta este monitorizat totuși atent, astfel încât să fie prevenite noi întârzieri”, a mai spus oficialul de la Transporturi.

Lucrările de execuție la acest lot au început anul trecut la finalul lunii august, iar constructorul, asocierea de constructori români și italieni, Impresa Pizzarotti & C. S.p.a – Pizzarotti – Retter Projectmanagement, are la dispoziție 25 luni pentru finalizare și 1,46 miliarde lei, fără TVA, din PNRR.

Pe șantierul Lotului 1: Dumbrava – Mizil al Autostrăzii Ploiești – Buzău, mai exact la km 0 al Autostrăzii Moldova A7, unde va fi localizat noul nod rutier între A3 București-Ploiești și Autostrada A7, se execută lucrări de relocare a rețelelor de utilități publice.

Contract pentru lucrari ingineresti de peste 24 mil euro, cu putine oferte

Se lucrează la sistemul ITS, stadiul acestuia fiind de 60%.

În același timp, se realizează umpluturi pe toată lungimea autostrăzii, precum și saltele de balast și se  montează elementele pentru podețele prefabricate și se execută, în paralel, podețele tip monolit.

În cadrul acestui proiect, e prevăzută construirea a 15 poduri și pasaje, două noduri rutiere și un centru de întreținere și monitorizare.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus