Oferte locuri de munca top

CF Brasov – Sighisoara: Exproprieri suplimentare

Pentru o parte din subsecțiunile de pe tronsonul de cale ferată Braşov – Sighișoara sunt necesare exproprieri suplimentare, după ce au fost identificate suprafețe suplimentare de teren necesare realizării lucrărilor de reabilitare situate în localitățile Bod din judeţul Braşov şi Vânători din judeţul Mureş. (lista exproprierilor este atașată la finalul știrii).

Astfel, Guvernul urmează să aprobe declanşării procedurilor de expropriere pentru continuarea lucrărilor de „Reabilitare a liniei de cale ferată Braşov – Simeria, componentă a Coridorului Rin – Dunăre, pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, tronsonul Braşov – Sighișoara, subsecțiunile: 1. Brașov – Apața și 3. Cața – Sighișoara”).

Până în prezent cea mai mare parte a lucrărilor s-a executat pe terenuri proprietate publică a statului, aflate în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii şi concesionate CNCF ”C.F.R.” – S.A.

Toate suprafețele suplimentare identificate vor fi expropriate în vederea finalizării lucrărilor proiectate la momentul elaborării Proiectului Tehnic, proiect realizat în conformitate cu soluția din Studiul de Fezabilitate.

Norme noi privind executia straturilor bituminoase

Este necesară ocuparea unor suprafeţe de 44.729 mp (44 imobile afectate – terenuri cu sau fără construcții) aparţinând proprietăţii private a persoanelor fizice sau juridice, 12.158 mp (17 imobile afectate) aparținând proprietății publice a statului şi și o suprafață de 4.901 mp (22 imobile afectate), aparținând proprietății publice a unităţilor administrativ-teritoriale.

Suma necesară aferentă despăgubirii pentru imobilele proprietate privată este de 1.077 mii lei. Suma rezultă din Rapoartele de evaluare întocmite de către evaluatorul autorizat ANEVAR Dumitru George.

 

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus