Oferte locuri de munca top

Anghel Saligny: 90 contracte de finantare noi au fost semnate

Încă 90 de contracte de finanțare noi au fost semnate, ieri, în cadrul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, valoarea acestora fiind de 917.179.374 lei, a anunțat ministrul Dezvoltării Adrian-Ioan Veștea.

Cu acestea, numărul contractelor semnate, până în prezent, se ridică la 1.732, cu o valoare totală de 19.102.690.658 lei.

Noile contracte vizează modernizarea unor străzi și a unor drumuri de interes local, înființarea sau extinderea unor sisteme de alimentare cu apă potabilă, de canalizare și a unor stații de epurare, înființarea sau modernizarea unor rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale, precum și construirea și modernizarea unor poduri și a unor pasarele pietonale.

Cele mai mari contracte sunt:

* înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în UAT Nicorești, județul Galați – 43.179.647 lei;

* extindere rețele inteligente de distribuție gaze naturale în orașul Bălcești, județul Vâlcea – 40.707.955 lei;

* înființare sistem de canalizare în comuna Țuțora, județul Iași – 30.000.000 lei;

* înființare sistem de distribuție gaze naturale în comuna Dăești, județul Vâlcea – 29.443.434,17 lei;

* extindere rețea de canalizare în satul Jijila, comuna Jijila, județul Tulcea – 26.079.289 lei.

Un mare ansamblu, cu 760 apartamente, in curs de autorizare

”Toate programele de finanțare pe care le coordonează Ministerul Dezvoltării au un obiectiv comun: nicio localitate din țară nu trebuie să rămână în urmă! Toți cetățenii au dreptul să trăiască în comunități care să le asigure serviciile de bază, precum accesul la apă, la canalizare, la rețeaua de gaze ori la cea de drumuri modernizate”, a mai spusministrul Adrian-Ioan Veștea.

Prin acest program sunt aprobate pentru finanțare 4.683 obiective de investiții pentru realizarea a peste 9 mii km de rețele de alimentare cu apă, 17 mii km de rețele de canalizare, 2 mii km de drumuri județene și 15 mii km de drumuri locale, precum și 104 obiective de investiții, preluate din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), pentru sisteme de distribuție a gazelor naturale.

 

 

 

 

 

Descărcați aici lista contractelor semnate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus