Oferte locuri de munca top

Proiecte rutiere, de peste 38 mil euro, finantate cu bani europeni

Edilii unuia dintre județele din țară intenționează să acceseze o finanțare europeană pentru lucrări de modernizare a unor sectoare de drumuri județene importante.

Costurile necesare pentru realizarea celor două proiecte, care au fost aprobate astăzi în cadrul unei ședințe extraordinare, au fost estimate la o sumă ce depășește 38 milioane de euro.

Este vorba despre două investiții propuse să fie realizate în județul Vrancea:

* “Aprobarea Memoriului justificativ al impactului asupra dezvoltării economice la nivelul judeţului Vrancea al proiectului “Modernizare infrastructură rutieră de drum județean 205L dintre localitățile Negrileşti – Soveja – DN2L”

Valoarea investiției a fost estimată la 65 milioane de lei. De realizarea acestui proiect vor beneficia în mod direct cei 4.200 de locuitori ai comunelor Negrileşti şi Soveja, precum și turiștii care vizitează această zonă.

* „Aprobarea Memoriului justificativ al impactului asupra dezvoltării economice la nivelul judeţului Vrancea al proiectului “Modernizare infrastructură rutieră de drum județean 205P dintre localitățile Ivăncești – Făurei, Precistanu – Balta Raței Mircești și DJ 204D – Mândrești – DN 23”

Valoarea estimată a lucrărilor de modernizare este de 127 milioane de lei, iar beneficiari direcţi sunt cei 17.000 de locuitori din comunele Boloteşti, Garoafa şi Vânători, dar și din municipiul Focşani.

Incep lucrari de reparatii, in valoare de 15 mil euro, la un pod

În urma adoptării acestor hotărâri, Consiliul Judeţean Vrancea va transmite la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Sud – Est Brăila fişele de proiect pentru cele două obiective de investiţie, în vederea finanţării prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014 – 2020, destinat pregătirii  proiectelor de infrastructură în domeniile mobilitate urbană, regenerare urbană și infrastructură rutieră de interes județean.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus