Oferte locuri de munca top

Romanii, ingrijorati de rezistenta la cutremur a locuintelor lor

Cinci din zece români sunt îngrijorați în legătură cu rezistența locuinței în care trăiesc în eventualitatea unui cutremur puternic, relevă cel mai recent studiu derulat de Reveal Marketing Research.

Studiul a fost realizat la nivel național privind percepțiile și comportamentele românilor și ale specialiștilor în construcții referitor lacaracterul durabil și rezistent în timp al spațiilor de locuit și despre cât de importantă este nevoia locatarilor de a se simți protejați și în siguranță pe termen lung în fața seismelor sau intemperiilor.

Rezultatele obținute în urma realizării sondajului:

* 54% dintre români sunt îngrijorați în legătură cu rezistența locuinței în care trăiesc în eventualitatea unui cutremur similar celui din 1977;

* pentru 81% dintre români rezistența locuinței este al doilea cel mai important aspect evaluat în procesul de informare asupra unui spațiu de locuit, după stabilirea bugetului disponibil;

* peste jumătate dintre specialiștii în construcții (56%) preferă să construiască o casă cu BCA, datorită caracterului durabil al acestui material, procentaj în creștere cu 10% față de anul 2022.

Rezultatele studiului Reveal Marketing Research confirmă îngrijorările semnalate de seismologi, care au lansat un avertisment cu privire la un cutremur puternic care ar putea avea loc în România, având în vedere că, statistic vorbind, în fiecare secol se înregistrează două, trei astfel de mișcări ale Pământului.

Trei oferte pentru un contract de aproape 16 mil euro

Astfel că, 46% dintre români manifestă un nivel ridicat de îngrijorare, legat de posibilitatea unui seism de proporții, în timp ce un procentaj de 20% declară că nu sunt preocupați în această privință.

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus