Oferte locuri de munca top

Modificari aduse declaratiei Fondului pentru mediu

Modelul și conținutul declaraţiei privind obligaţiile la Fondul pentru mediu vor fi modificate, după cele mai recente schimbări ale legislației în domeniu.

Astfel, din vara acestui an au intrat în vigoare modificările pentru ecotaxe și anumite contribuții:

* contribuţie de 2 lei/kg, datorată pentru diferenţa dintre cantităţile de deşeuri de ambalaje corespunzătoare obiectivelor minime de valorificare sau incinerare în instalaţii de incinerare cu recuperare de energie şi de valorificare prin reciclare;

* ecotaxa, în valoare de 0,15 lei/bucată, aplicată tuturor pungilor de transport, cu excepţia celor fabricate din materialele care respectă cerinţele SREN 13432:200;

* contribuţie de 2 lei/kg, datorată de: operatorii economici autorizaţi pentru implementarea răspunderii extinse a producătorului în domeniul ambalajelor şi deşeurilor de ambalaje.

Având în vedere acestea, urmează să fie aprobat un nou model pentru Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu.

Formatul electronic al Declaraţiei privind obligaţiile la Fondul pentru mediu va fi transmis prin intermediul serviciului ”Depunere declarații on-line”, disponibil la adresa https://online.afm.ro/.

Blocuri cu zece niveluri, in etapa III de dezvoltare a unui mare ansamblu

Completarea Declaraţiei privind obligaţiile la Fondul pentru mediu se realizează de contribuabilii / plătitorii persoane juridice, cumulat, atât pentru activitatea proprie, cât şi pentru activitatea entităţilor fără personalitate juridică ale acesteia.

După data începerii inspecţiei fiscale nu se depun şi nu se înregistrează declaraţii privind obligaţiile la Fondul pentru mediu şi declaraţii privind obligaţiile la Fondul pentru mediu rectificative aferente perioadelor supuse inspecţiei fiscale.

 

 

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus