Oferte locuri de munca top

Autostrada Transilvania, Nadaselu – Zimbor: exproprieri suplimentare de 1,6 mil euro

Pentru continuarea lucrărilor pe secţiunile Nădășelu – Mihăiești şi Mihăiești – Zimbor din Autostrada Transilvania vor fi făcute exproprieri suplimentare.

Valoarea acestor noi exproprieri se ridică la aproape 1,6 milioane euro.

Guvernul urmează să aprobe declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe raza localităților Gârbău și Sânpaul, din județul Cluj și Zimbor, din județul Sălaj.

După ce au fost realizate proiectele tehnice pentru cele două subsecțiuni, s-a constatat ca sunt necesare exproprieri pe amplasament suplimentar. Astfel, este necesară ocuparea suprafeței totale de 2.217.357 mp proprietate privată și 154.214 mp proprietate publică.

Suma necesară aferentă despăgubirii pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică este de 7,52 milioane lei pentru 1.790 imobile.

De asemenea, pentru realizarea lucrării de utilitate publică de interes național este necesară ocuparea unei suprafețe de 21.338 mp aparținând proprietății publice a statului, precum și a unei suprafețe de 132.876 mp aparținând proprietății publice a unităților administrativ-teritoriale ale localităților Gârbău și Sânpaul, din județul Cluj, și Zimbor din județul Sălaj.

Suma aferentă imobilelor proprietate privată, reprezentând teren cu sau fără investiții, rezultă din rapoartele  de evaluare întocmite în luna aprilie 2023, de către evaluatorul autorizat ANEVAR, Necula Dragoș Ștefan.

Contract de aproape 146 mil euro primeste o singura oferta

Obiectivul de investiții ”Autostrada Brașov – Târgu Mureș – Cluj – Oradea” este împărțit în 5 secțiuni, după cum urmează:

* Secțiunea 1C ”Târgu Mureș – Ogra”

* Secțiunea 2A ”Ogra – Câmpia Turzii”

* Secțiunea 3A ”Gilău Mihăiești”

* Secțiunea 3B ”Mihăiești (Topa Mică) – Suplacu de Barcău”

* Secțiunea 3C ”Suplacu de Barcău – Borș”.

Pentru execuția tronsonului Nădășelu – Zimbor (30,06 km) din Autostrada Transilvania antreprenor este asocierea Spedition UMB – Tehnostrade SRL – Electromontaj SA.

 

 

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/iulie-august 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus