Oferte locuri de munca top

Vor fi reabilitate seismic si cladiri cu regim mic de inaltime

În Centrul Istoric din București, și nu numai, cele mai multe clădiri aflate în clasa de risc seismic I, cu riscul cel mai mare la prăbușire, au mai puțin de trei etaje.

Conform legii actuale, acestea nu beneficiază de finanțare pentru reabilitarea seismică.

Deputații au inclus astfel de clădiri în proiectul de Lege privind aprobarea OG nr.6/2023 pentru modificarea Legii nr.212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor.

Astfel, primarii municipiilor, orașelor și comunelor, respectiv primarul general al municipiului București și primarii sectoarelor vor identifica și inventaria toate clădirile, indiferent de regimul de înălțime, cu destinația de locuință multietajate, construite înainte de anul 1978, amplasate în localități pentru care valoarea de vârf a accelerației terenului pentru proiectare la cutremur a(g) este mai mare sau egală cu 0,20 g.

De asemenea vor fi identifiate și clădirile cu destinația de locuință expertizate tehnic și încadrate în clase de risc seismic corespunzătoare.

Legea nu va mai cuprinde limitarea de inventariere a clădirilor cu destinaţia de locuinţă multietajate care au peste P + 3 etaje.

Pe baza acestor liste pot fi apoi realizate expertizele tehnice, proiectarea și execuția lucrărilor de intervenții.

Cladire administrativa, reabilitata cu peste 11 mil euro

Totodată, la cererea primarilor, oficiile de cadastru și publicitate imobiliară, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Centrul Național de Informații Fiscale, precum și orice alte instituții, autorități, experţi tehnici atestaţi sau alte persoane fizice sau juridice vor fi obligate să acorde autorităților administrației publice locale sprijinul, precum și informațiile necesare îndeplinirii activităților.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus