Oferte locuri de munca top

Modificarile Codului Urbanismului intra in dezbaterea Parlamentului in septembrie

Presiunea opiniei publice care se opune construirii de blocuri între case, demolării monumentelor istorice și betonării pădurilor și spațiilor verzi a funcționat, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Controversatele modificări ale Codul Amenajării Teritoriului, Urbanismului și Construcțiilor (CATUC) nu mai intră până în septembrie în dezbaterea Parlamentului, după ce ședința care trebuia să aibă loc mâine, 27 iunie 2023, a fost anulată.

Modificările au fost contestate vehement de primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, precum și de către reprezentanții Ordinului Arhitecților din România. Clotilde Armand a făcut și un apel public către toți primarii din țară să se opună modificărilor aduse urbanismului în Parlament prin Proiectul de lege privind Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor.

Reamintim faptul că, săptămâna trecută, Senatul României a adoptat tacit proiectul de Lege 195/2023 privind Codul amenajării teritoriului, urbanismului și construcțiilor care prevede că toate construcțiile ilegale pot intra în legalitate chiar dacă există hotărâri judecătorești definitive de demolare, se pot defrișa și betona spațiile verzi, cum este Pădurea Băneasa sau se poate construi într-o zonă declarată monument istoric, de exemplu Parcul Herăstrău. Acest proiect urma să intre în această săptămână în dezbaterea Camerei Deputaților.

Codul Urbanismului, criticat dur de primarul general Nicusor Dan

OAR: dezacord ferm fata de derogarile și dereglementarile din Codul Urbanismului ce contravin interesului public general

Clotilde Armand, apel catre primarii din Romania: “NU sustineti crima din urbanism”

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus