Oferte locuri de munca top

Un nou spital va fi construit din fonduri europene

Construirea unui nou spital necesită o investiție totală de 385 milioane de lei, cu TVA.

Finanțarea acestui proiect se va realiza din fonduri europene nerambursabile, prin intermediul Programului Național de Redresare și Reziliență.

Astfel, a fost semnat contractul de finanțare pentru construirea Spitalului nr. 2 Vaslui, de către ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu.

Spitalul va avea un număr 248 de paturi, din care 97 vor fi noi. Din totalul paturilor noi, 28 sunt pentru spitalizare de zi, adulți si copii, alte 16 paturi sunt pentru paliație iar 53 de paturi sunt pentru spitalizare continuă pe cele 3 secții: psihiatrie, cronici și boli infecțioase.

Proiectul urmează să fie dezvoltat în curtea Spitalului nr.2 Vaslui, unde vor fi construite două corpuri de clădire.

Spitalul va avea o suprafață nou construită de 6.528 mp și cu o suprafață desfășurată totală de 36.303 mp.

„Ne dorim servicii medicale de calitate pentru întreaga populație. Asta e motivația pentru care am avansat această propunere de proiect. Cred că sănătatea este o problemă în ansamblul său, pornind de la medicii de familie, trecând prin tot sistemul de sănătate, învățământul universitar medical, totul reprezintă o problemă pentru societate”, a spus Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui.

O ferma avicola va fi extinsa cu mai multe module

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus