Oferte locuri de munca top

Trei drumuri radiale, in proiectare

A fost atribuit al treilea contract de proiectare a unui drum radial al Bucureștiului, în cadrul proiectului ”Orbital București” ce prevede realizarea a zece drumuri radiale conexe Autostrăzii de Centură București A0.

Astfel, pentru Drumul Radial 4 – Nord Expres a fost atribuit contractul de elaborare a Documentației Tehnice, Studiului de Fezabilitate, Proiectului pentru autorizarea executării lucrărilor de construire, precum și pentru obținerea Autorizației de Construire.

Drumul Radial 4 – Nord Expres va avea o lungime de 11,5 km și va face conexiunea între localitatea Corbeanca (Ilfov) și București, pe ruta Autostrada A0 – DNCB – Bulevardul Poligrafiei.

Valoarea contractului de proiectare este de 13.800.387 lei fără TVA, finanțarea fiind din fonduri externe nerambursabile.

Câștigătorul contractului este asocierea Explan SRL (lider), Geologic Site SRL, DP Consult S.A.

Aceeași asociere a câștigat și contractele de proiectare pentru Drumul Radial 1 (DR 1- Vest Expres) și Drumul Radial 9 (DR 9- Sud Expres).

Primul cu o valoare de 12.639.864 lei fără TVA și al doilea de 16.317.450 lei fără TVA.

Până acum au fost lansate licitațiile pentru proiectarea a patru dintre cele zece viitoare drumuri radiale.

În afara celor trei atribuite mai este în derularea licitația pentru proiectarea

Drumului Radial 10 (DR 10- Magurele Expres), evaluarea ofertelor urmând să fie încheiată pe 31 iulie.

Peste 6 mil euro, pentru proiecte rutiere, intr-un municipiu

Caracteristicile principale solicitate pentru proiectarea drumului radial sunt:

* patru benzi de circulație (câte două benzi pe sens); două zone de acostament: patru zone de siguranță cu parapeți;

* Zonă mediană de 8m lățime, pentru o dezvoltare ulterioară; Piste de biciclete;  Trotuar pietonal;  Transport public; Iluminat public

Implementarea acestor proiecte este asigurată de Consiliul Județean Ilfov și PMB, prin Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București (ADIZMB), în baza unui protocol de colaborare încheiat cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Proiectul „Orbital București” prevede realizarea unor drumuri noi cu scopul de a lega artere importante ale Municipiului București și Centura Capitalei cu Autostrada Bucureștiului A0, intersectând 30 localități din zona metropolitană.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 4/iunie 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus