Oferte locuri de munca top

Chiriile locuintelor: proprietarii au pretentii mai mari

Pretențiile proprietarilor de locuințe oferite spre închiriere au mai crescut anul acesta.

Pe parcursul lunii mai, în București și Cluj-Napoca chiria cerută pentru o garsonieră a ajuns la 300 de euro pe lună, ca medie între cele mai mici și cele mai mari niveluri.

Și la 460 de euro pentru un apartament cu două camere, arată datele furnizate de Imobiliare.ro.

Pentru o locuință cu trei camere în București, proprietarii cer în medie 640 de euro pe lună. Cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor solicitate pentru apartamentele de închiriat s-a înregistrat în categoria celor cu două camere (+10,5%).

În Cluj-Napoca, chiria cerută pentru o locuință cu trei camere a ajuns în medie la 599 de euro. În acest municipiu, cea mai semnificativă evoluție anuală a prețurilor apartamentelor de închiriat s-a înregistrat la categoria de apartamente tricamerale, de 15,5%.

În Brașov, chiriile solicitate au un nivel mediu de 280 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 550 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere.

Chiriile solicitate pentru apartamentele cu trei camere din acest centru regional se remarcă printr-o evoluție anuală de 14,8%.

În Constanța, proprietarii cer în medie  263 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 550 de euro pe lună pentru o locuință cu trei camere.

Peste 155 apartamente noi, intr-o zona turistica

Chiriile solicitate pentru garsoniere în Constanța au urcat cu 20%.

În Iași, proprietarii cer, în medie, 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 370 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere și 450 euro pe lună pentru unul cu trei camere. Și în acest centru regional chiriile apartamentelor cu două camere au înregistrat o evoluție anuală semnificativă (+10,4%).

În Timișoara, chiria medie cerută este de 220 de euro pe lună pentru o garsonieră, 350 de euro pe lună pentru două camere și 400 de euro pe lună pentru trei camere.

Cea mai semnificativă evoluție anuală a chiriei a fost consemnată la apartamentele cu trei camere, de 9,3%.

 

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 3/mai 2023

Revista Arena Constructiilor mai 2023

Sus