Solplanet x AeroFix

Pe autostrazi si drumurile nationale vor fi montate parapete rutiere de 50 mil euro

Pentru a crește siguranța rutieră pe drumurile naționale și autostrăzi urmează să fie montate parapete rutiere, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Valoarea totală a proiectului de investiții este de peste 50 milioane de euro, iar finanțarea va fi acordată prin Planul National de Redresare si Rezilienta, Componenta 4. Transport sustenabil.

Recent a fost încheiat contractul de finanțare între CNAIR și Ministerul Transporturilor.

Astfel, pe sectoarele de drumuri și autostrăzi aflate în administrarea CNAIR vor fi montarte a parapete rutiere din beton, cu rulouri și pe cabluri.

Montarea de parapete rutiere va fi efectuată în condiții minime de timp deoarece nu se solicită elaborarea unui studiu de fezabilitate care să necesite avizare în Comisia Tehnico Economică sau alte avize/acorduri/autorizații de construire, acestea fiind efectuate după reglementările în vigoare aferente întreținerii drumurilor.

Valoarea totală a proiectului este de 249,24 milioane de lei din care valoarea fondurilor europene aferente PNRR este de 53,89 milioane de lei, contribuția publică națională de 155,54 milioane de, iar TVA aferent reprezintă 39,79 milioane de lei.

Perioada de implementare a proiectului este de la data semnrii contractului până la data de 31 decembrie 2026.

35 km de drum judean vor fi modernizati

Aceasta cuprinde, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea contractului de finanțare.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie  2023

Sus