Oferte locuri de munca top

Ocolirea prin Sud a Bucurestiului se va face mai rapid incepand de anul acesta

Ocolirea Capitalei prin sud, pe drumul național Centura București, va fi realizată mai ușor odată ce va fi deschis în această vară traficul rutier pe pasajele de la Oltenița și Berceni.

Iar după ce va fi gata și Autostrada A0 între Glina și Bragadiru, cel mai probabil în decembrie anul acesta, va fi ”un balon de oxigen după mult prea mulți ani de chin, înjurături și accidente”, după cum afirmă cei de la Asociația ProInfrastructura.

Girațiile suspendate Oltenița și Berceni rezolvă mare parte din conflictele de trafic din zonă, prin dublarea DN Centura București pe 4 kilometri între DJ401 și DN4 și prin conectarea mult mai bună a celor două drumui radiale la Centură.

Pasajul Olteniței se află pe ultima sută de metri.

Acesta este de fapt este o reconfigurare majoră a intersecției dintre DNCB și DN4 la ieșire din Popești-Leordeni. Antreprenorul Itinera poate fi gata cu deschiderea circulației în perioada 20-25 aprilie, cel mai târziu până la aglomerația de 1 mai.

Pasajul de la Berceni (intersecția DN Centura București – DJ401/Șos. Berceni) are termenul de dare în trafic decalat cu o lună și jumătate.

Dar, dacă nu mai apar surprize neplăcute, acesta poate fi finalizat până la finalul lunii iunie cel târziu.

Totuși, antreprenorului i s-a cerut de către oficialii Ministerului Transporturilor ca ”până pe maximum 15 iunie, inclusiv cu perioada de recepție a lucrării, pasajul să fie dat în trafic.”

35 km de drum judean vor fi modernizati

Vom circula și pe Autostrada A0 – Centura Sud

Autostrada A0 – Centura Sud are circa 52km, toți în execuție.

Lucrările sunt întârziate destul de mult pe lotul 3 (Bragadiru – Joița, circa 18 km) executat de grecii de la Aktor, existând riscul unei amânări chiar și dincolo de 2024.

Pe celelalte două loturi (Glina – Vidra – Bragadiru, circa 33,5 km), constructorii turci de la Alsim Larko mențin un ritm bun de execuție a lucrărilor și ar urma ca aceste loturi să fie date în trafic în vara și toamna anului curent. Dintre acestea, mai avansat este lotul Vidra – Bragadiru.

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 2/ aprilie  2023

Sus