Oferte locuri de munca top

Cum să plasați eficient senzorii de mișcare în casă

Fiecare senzor de mișcare din casa dvs. este ca un set suplimentar de ochi care supraveghează locurile pe care nu le puteți vedea, așa că este important să vă asigurați că fiecare senzor are o linie vizuală clară. Vă vom oferi o scurtă prezentare generală a modului în care funcționează detectoarele de mișcare și câteva sfaturi despre unde să poziționați senzorii de mișcare pentru corpuri de iluminat în casă ca un profesionist.

Cel mai comun tip de senzor de mișcare utilizat în securitatea locuinței este un senzor cu infraroșu pasiv, cunoscut și sub numele de senzor PIR. Senzorii PIR trimit raze concepute pentru a detecta căldura. Razele senzorului se împrăștie în evantai, astfel încât acestea sunt mai concentrate chiar lângă senzor și devin mai puțin sensibile mai departe de acesta. Razele nu pot detecta căldura prin pereți sau prin mobilă, așa că este important să plasați acești senzori în locuri în care razele să fie departe de obstacole.

Mai puțin obișnuiți sunt senzorii cu microunde, senzorii cu ultrasunete, senzorii de vibrații și senzorii de tip reflector de zonă. Senzorii cu tehnologie dublă combină tehnologia PIR și tehnologia cu microunde pentru mai puține alarme false.

Selectarea celui mai bun loc pentru instalarea senzorilor de mișcare vă va permite să acoperiți o suprafață mai mare cu mai puțini senzori, economisind timp și bani.

Zone cu trafic intens

Știți acele zone din casa dvs. în care parchetul se uzează cel mai mult pentru că toată lumea trece prin ele? Acestea sunt locații excelente pentru senzorii de mișcare pentru corpuri de iluminat, deoarece un intrus va trebui să treacă și prin acele locuri.

Imaginați-vă că încercați să faceți o fotografie bună a unei încăperi mari. Unde ați sta pentru a o face? Da, într-un colț. Aceeași locație care vă oferă cea mai largă vedere a unei încăperi va oferi senzorului dvs. și o vedere bună a camerei.

De la 1,5 până la 2,5 metri în sus

Doriți ca detectorul dvs. de mișcare să aibă o vedere de ansamblu a spațiului, dar plasarea acestuia prea sus poate duce la apariția unor puncte oarbe în partea de jos. O înălțime de 1,5 până la 2 metri și jumătate pe perete este punctul ideal pentru majoritatea senzorilor de mișcare pentru corpuri de iluminat. Puteți amplasa un senzor de mișcare pe tavan, dar mai întâi asigurați-vă că are un unghi de vizualizare complet de 360 de grade.

Știți cum le place farsorilor să plaseze găleți cu apă deasupra ușilor pentru a le arunca pe victimele neștiutoare? Puteți folosi aceeași tehnică pentru a vă ține senzorii de mișcare departe de ochii intrușilor, plasându-i chiar deasupra unei uși exterioare din interiorul casei dvs. Aceștia nu vor ști că se află acolo până când nu va suna deja o alarmă.

Ferestrele și ușile de la subsol sunt puncte de intrare principale pentru intrușii care doresc să nu fie reperați. Senzorii de mișcare funcționează foarte bine în subsoluri, deoarece majoritatea subsolurilor au spații largi cu puține bariere și nu se încălzesc așa cum o fac garajele.

Subsolurile sunt, de asemenea, un loc bun pentru senzorii de inundații. Un senzor de inundații poate detecta umezeala de pe podea și poate suna o alarmă pentru a vă alerta de inundații înainte de a se produce daune prea mari.

În spatele obiectelor de valoare

Prindeți hoții în flagrant delict plasând senzori de mișcare în spatele obiectelor de valoare. Astfel, senzorul nu detectează mișcările decât dacă hoțul mișcă obiectul și se dezvăluie senzorului de mișcare, declanșând o alarmă.

Amplasarea senzorilor activi în locația greșită poate duce la puncte moarte și alarme false. Iată câteva locații ale senzorilor pe care trebuie să le evitați.

În spatele mobilei mari

Gândiți-vă la fasciculul dvs. de detectare a mișcării în infraroșu ca la un fascicul de lanternă. Dacă îl plasați deasupra unei piese de mobilier înalt care iese mult din perete, mobila ar putea crea o „umbră” sau un punct mort. Evitați să plasați senzorii de mișcare pentru corpuri de iluminat pe un perete în apropierea părții superioare a unui centru de divertisment voluminos, a unui dulap sau a altei piese de mobilier mari.

Lângă o sursă de căldură

Senzorii de mișcare cu infraroșu funcționează prin detectarea schimbărilor bruște de temperatură. Plasarea unui senzor de mișcare în apropierea unei guri de aerisire, a unui radiator, a unui cuptor, a unui corp de iluminat sau a oricărui alt loc care ar putea avea o creștere bruscă a temperaturii este o rețetă pentru alarme false.

Majoritatea ferestrelor moderne sunt suficient de izolate pentru a bloca schimbările bruște de temperatură cauzate de lumina directă a soarelui, dar dacă aveți ferestre mai vechi, ar trebui să evitați plasarea senzorilor acolo unde s-ar putea încălzi din cauza soarelui.

Sus