Oferte locuri de munca top

Constructor, notificat sa sisteze lucrarile din cauza unor neconformitati

Constructorul care execută lucrări de modernizare a unui tronson de drum județean din județul Iași a fost notificat de către autoritatea contractantă să dispună sistarea acestora, ca urmare a sesizării unor neconformități.

Lucrările de modernizare a drumului județean DJ 207M Al.I. Cuza – Kogălniceni au fost efectuate de constructor fără a informa Direcția Județeană de Administrare a Drumurilor și Podurilor Iași (DJADP) și pe dirigintele de șantier.

Prin urmare Direcția a sesizat neconformitatea lucrărilor și a notificat constructorul să dispună sistarea acestora.

Stratul de piatră spart nu a fost recepționat, iar asfaltul așternut va fi îndepărtat în totalitate, urmând a se aplica măsuri de remediere în conformitate cu proiectul tehnic.

DJADP a anunțat că face toate demersurile pentru a asigura respectarea proiectului și standardele de calitate asumate, iar această situație regretabilă va fi remediată de constructor, conform clauzelor contractuale și dispozițiilor legale aplicabile.

Autoritatea contractantă a transmis: ”Lucrările nu vor fi recepționate până nu vor corespunde normelor unui drum județean modern.”

Contractul pentru executare ”Îmbrăcăminţi bituminoase ușoare pe DJ 207M: A.I.Cuza-Kogălniceni, km 6+178-8+985” a fost semnat în 22 septembrie anul acesta cu firma Construct & Drum SRL din Iași. Valoarea contractului este de 6,8 milioane lei fără TVA.

 

 

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie  2022

Un comentariu;

Sus