Oferte locuri de munca top

Ce investitii vor fi facute cu prima transa din PNRR

Prima tranşă din PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, pentru țara noastră a fost aprobată de Comisia Europeană. Aceasta se adaugă celor 3,79 de miliarde de euro, pe care deja le-am primit ca prefinanţare în cadrul acestui program.

Cele 2,6 miliarde de euro vor intra în ţară în două-trei săptămâni, cât durează procedurile la nivel european – există o etapă parcursă la nivelul comitetelor de specialitate din cadrul ECOFIN, apoi  aprobarea pe care miniștrii de finanțe reuniți în Consiliul ECOFIN urmează să o dea în acest sens, potrivit declarațiilor lui Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Oferta reanalizata pentru un contract de aproape 127 mil euro

„Pentru autostrada A7 sunt deja trei sectoare contractate, valoarea totală a acestor lucrări fiind de 1,5 miliarde de euro. Se adaugă Valul Renovării, contracte lansate deja de către Ministerul Dezvoltării. De asemenea, un contract pentru modernizarea a peste 100 de creșe, digitalizarea la nivelul universităților din România, alte 4.000 de contracte de finanţare pentru şcoli, astfel încât să se atingă obiectivul riscul de reducere a riscului de abandon şcolar, proiecte de cogenerare gestionate de Ministerul Energiei, dar şi de producere de hidrogen, la acelaşi minister”, a explicat domnul Cărbunaru.

Totodată, din acești bani vor fi finanțate și lucrările de la calea ferată Caransebeș -Timișoara – Arad.

Estimările la nivelul ministerului de resort sunt că până la sfârșitul acestui an finanțarea prin PNRR va ajunge până la 12 miliarde euro.

Următoarea cerere de plată pentru decontarea fondurilor alocate României prin PNRR va avea o valoare totală de 3,2 miliarde euro. Din care, 2,1 milioane euro sunt sprijin financiar nerambursabil și 1,09 milioane euro sprijin sub formă de împrumut și este condiționată de îndeplinirea a 51 de jaloane/ținte aferente trimestrului I 2022 și trimestrului II 2022.

Agregate minerale, extrase dintr-un nou perimetru

România beneficiază de o alocare de 29,18 miliarde euro pentru implementarea PNRR, din care granturi în valoare de aproximativ 14,24 miliarde euro și împrumuturi în valoare de 14,94 miliarde euro.

Pentru implementarea PNRR, România a încasat deja două tranșe de prefinanțare în valoare cumulată de aproximativ 3,79 miliarde euro, în decembrie 2021 și în ianuarie 2022.

Sus