Oferte locuri de munca top

UE incearca sa impiedice criza energetica sa devina catastrofa economica

Uniunea Europeană va lua măsuri radicale, inclusiv plafonarea prețurilor și recuperarea profiturilor excedentare ale companiilor energetice și petroliere, în timp ce încearcă să împiedice criza energetică să devină o catastrofă economică.

De asemenea, va propune plafonarea prețurilor plătite Rusiei pentru gazele importate, a declarat președintele Comisiei, Ursula von der Leyen. Președintele Vladimir Putin a spus mai devreme că Rusia nu va furniza petrol sau gaze niciunei națiuni care introduce limite de preț.

Toți ochii sunt ațintiți asupra calendarului pe măsură ce sezonul rece se apropie. Factorii politici din UE urmează să se întâlnească vineri la Bruxelles pentru a analiza următorii pași. Rusia a oprit săptămâna trecută pe termen nelimitat aprovizionarea cu gaze pe conducta Nord Stream către Germania.

Manopera mai scumpa pentru lucrari de amenajari exterioare

Europa se confruntă cu ierni mai dure

Pierderea livărilor rusești de gaze naturale va face ca rezervele Europei să se epuizeze mai rapid atunci când temperaturile vor scădea în următoarele luni.

Aceasta va face procesul de pregătire pentru următoarele sezoane de încălzire și mai dificil, potrivit directorilor din energie, care au prezis că situația va dura cel puțin până la 2025.

„Europa ar putea avea o problemă și mai mare iarna viitoare”, a declarat Niek Den Hollander, director comercial la gigantul energetic german Uniper SE, într-un interviu la conferința Gastech de la Milano săptămâna aceasta.

Principala problemă este lipsa unor alternative viabile la conductele de gaz din Rusia, deoarece construirea noii capacități de export de GNL durează aproximativ trei ani. Aceasta înseamnă că Europa se confruntă cu o resetare dureroasă, consumatorii și întreprinderile fiind obligați să limiteze consumul de energie.

Ed Morse de la Citigroup Inc. spune că prețurile gazelor vor crește încă o perioadă de timp.

„Va fi undeva între 2025 și 2027 când vom vedea prețurile în Europa revenind la locul în care erau la începutul lui 2021”, a declarat Morse, șeful global al companiei pentru cercetarea mărfurilor, într-un interviu pentru Bloomberg TV.

„Puteți produce doar atât GNL cât aveți capacitatea de lichefiere și aceasta nu crește peste noapte. Acesta este motivul pentru care Europa va trebui să aștepte până la jumătatea deceniului sau mai târziu” pentru a avea aprovizionare suficientă pentru a înlocui gazul rusesc. El a adăugat: „De asemenea, trebuie să ne amintim că planul de joc rusesc nu s-a încheiat complet”.

Viitor complex multifunctional, propus in provincie

La conferința Gastech de la Milano, directorii companiilor exportatoare și comerciale au pus sub semnul întrebării viabilitatea limitării prețurilor la gaz, inclusiv GNL.

Europa trebuie să atragă oferta disponibilă de pe piețele globale și astfel de măsuri nu vor contribui la nicio aprovizionare suplimentară pentru Europa, au spus ei.

„Furnizorii au nevoie de semnale de preț pentru a trimite gaz acolo unde este cel mai necesar. Gazul este o marfă globală și nu există atât de multă ofertă, așa că nu prea putem face multe,” declarat Helge Haugane, vicepreședinte senior pentru gaze și energie la Equinor ASA.

Producția de GNL trebuie să crească semnificativ pentru a rezolva problema UE

Europa nu își poate rezolva criza energetică doar prin redirecționarea către GNL, potrivit Dustin Meyer, vicepreședinte al piețelor de gaze naturale la Institutul American de Petrol. Înlocuirea gazului rusesc este o provocare și poate fi realizată numai dacă va crește rapid capacitatea globală de export de GNL, a spus el.

„Aceasta este o problemă care trebuie rezolvată doar prin investiții în capacitate nouă, aprovizionare nouă”, a spus Meyer într-un interviu la Milano.

Acțiunile marilor companii petroliere europene au fost puțin modificate la știrile privind propunerea UE, BP Plc și Shell Plc scăzând cu mai puțin de 1%. Von der Leyen a spus că Europa intenționează să impună o „contribuție de solidaritate” companiilor de combustibili fosili, dar încă nu este clar cât de mult va avea impactul asupra profiturilor record ale marilor companii petroliere.

Uniunea Europeană va lua măsuri radicale pentru a reduce consumul de energie electrică și a plafona prețurile la energie într-o intervenție de urgență pentru a reduce creșterea costurilor energiei care trimit unde de șoc în economia regiunii.

Dezvoltarea unui mare ansamblu continua cu peste 375 apartamente

Comisia intenționează să propună statelor membre UE să limiteze veniturile excesive ale companiilor care produc energie din alte surse decât gazul și să utilizeze profiturile pentru a sprijini consumatorii, a declarat președintele Comisiei, Ursula von der Leyen. Acest lucru s-ar face prin impunerea unui plafon de preț pentru energia electrică generată din tehnologii precum sursele regenerabile, lignitul sau energia nucleară.

Planul fără precedent de a păși pe piețele energetice include, de asemenea, o taxă pentru producătorii de combustibili fosili, un plafon de preț pentru importurile de gaze din Rusia, măsuri de creștere a lichidității pentru companiile energetice dacă este necesar și o reducere obligatorie a consumului de energie electrică.

UE vizează profitul în exces al producătorilor de energie electrică non-gaz

Uniunea Europeană își propune să recâștige profitul în exces de la producătorii de energie care nu se bazează pe gaze scumpe pentru a ajuta consumatorii.

Propunerile UE pentru un plafon de preț de 200 de euro pe megawat oră se aplică veniturilor obținute din producția de energie electrică din energie eoliană, solară și geotermală, hidroenergie, biomasă, gaze de depozit, gaze din planul de epurare a apelor uzate, biogaz, nuclear, lignit și petrol brut de șist bituminos, conform unui proiect de regulament văzut de Bloomberg News.

Sus