Oferte locuri de munca top

3,3 miliarde lei, oferte castigatoare pentru intretinere feroviara

La 3.3 miliarde de lei se ridică valoarea ofertelor desemnate câștigătoare, în cadrul procedurii de licitație publică pentru atribuirea lucrărilor de întreținere feroviară, împărțită în 8 loturi, aferente celor 8 sucursale regionale CFR.

Cel mai recent au fost desemnate ofertele câștigătoare pentru loturile 7 (Galați) și 8 (Constanța), a anunțat Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA.

Lucrările prevăd înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii, pe o lungime de maximum 1461 km din rețeaua feroviară. Scopul este readucerea liniilor în parametri proiectați și circulația trenurilor cu vitezele inițiale de maximum 120 km/h.

Lucrari rutiere de 14 mil euro urmeaza sa fie atribuite

Pentru loturile 7 și 8 au fost desemnate câștigătoare ofertele depuse de operatorul economic Arcada Company, în valoare totală de peste 1,2 miliarde lei:

* Lotul 7 (SRCF Galați):  712.328.904 lei fără TVA;

* Lotul 8 (SRCF Constanța):  491.375.031 lei fără TVA.

Pe 19 august au fost desemnate ofertele câștigătoare, cu o valoare totală de 2.1 miliarde lei, și pentru loturile 1,3,4 și 5, astfel:

* Lotul 1 (SRCF București): Aktor Societate Tehnica Anonima (Aktor SA) – ofertă câștigătoare în valoare de 459.877.320 lei fără TVA;

* Lotul 3 (SRCF Timișoara): Salcef SPA – ofertă câștigătoare în valoare de 562.428.648 lei fără TVA;

* Lotul 4 (SRCF Cluj): Salcef SPA – ofertă câștigătoare în valoare de 611.548.031 lei fără TVA.

* Lotul 5 (SRCF Brașov): Aktor Societate Tehnica Anonima (Aktor SA) – ofertă câștigătoare în valoare de 466.838.540 lei fără TVA.

Procedurile pentru lotul 2 (SRCF Craiova), respectiv lotul 6 (SRCF Iași) au fost anulate.

Produse de balastiera dintr-un nou perimetru

Acordurile-cadru, aferente celor 8 Sucursale Regionale de Cale Ferată (București, Craiova, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Galați și Constanța)se vor derula pe o perioadă de 4 ani și au ca obiectiv stabilirea termenilor şi condiţiilor ce vor guverna contractele sectoriale de lucrări (contractele subsecvente de lucrări, care se vor încheia la nivel de regională, în limita fondurilor alocate).

De asemenea, lucrările de întreținere prin înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căiiși realizarea căii fără joante, care se vor executa pe o lungime de 1461 km CF, au ca obiectiv aducerea liniei în parametri proiectați pentru viteza maximă de circulație de 120 km/oră.

Valoarea totală estimatăa acordului-cadru, împărțit în 8 loturi, este de minimum 1 miliarde de lei fără TVA și de maximum 4,21 miliarde lei fără TVA.

Sursa de finanţare este asigurată din fonduri de la Bugetul de Stat.

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus