Oferte locuri de munca top

Licitatia pentru metroul din Cluj, suspendata

Procedura de achiziție publică lansată pentru atribuirea contractului de realizare a magistralei I de Metrou Cluj a fost suspendată.

Astăzi a fost al treilea termen limită anunțat pentru depunerea ofertelor de realizare a acestui proiect.

Valoarea estimată era de 6.665.384.306 lei fără TVA.

Contractul vizează proiectare și execuție lucrări de Infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), automatizare trafic, racordare alimentare cu energie electrică.

Primăria Cluj-Napoca, după consultarea Ministerului Transporturilor, a decis suspendarea în vederea actualizării indicatorilor tehnico-economici ai investiției.

Această operațiune este necesară în vederea actualizării costului de realizare a Metroului, raportat la creșterea accelerată a prețurilor la materiale de construcții din ultima perioadă.

Indicatorii tehnico-economici cu privire la metrou au fost aprobați prin Hotărâre de Guvern la sfârșitul anului 2021.

Construirea unui important drum va costa 133 mil euro

În ultimele patru zile, autoritatea contractantă a primit 3 scrisori de informare de la firme interesate de realizarea Metroului de la Cluj și care au precizat că nu se pot încadra cu oferta în valoarea estimată.

”Pentru a nu anula licitația, care ar fi presupus cel puțin 6 luni de amânare a proiectului, am decis utilizarea procedurii de actualizare a indicatorilor tehnico-economici, cu sprijinul Ministerului Transporturilor și al Guvernului României”, a anunțat Primăria municipiului Cluj Napoca.

Procedura de achiziție va fi continuată imediat după actualizarea, prin hotărâre de Guvern, a indicatorilor tehnico-economici.

Soluția stabilită asigură continuarea proiectului în cadrul P.N.R.R.

 

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus