Oferte locuri de munca top

Valori in usoara scadere, pentru productia industriala

Producția industrială autohtonă a scăzut cu 0,1%, în luna mai a acestui an față de luna precedentă, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, conform celor mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică.

Această evoluție vine ca efect al scăderilor înregistrate de industria prelucrătoare (-2,3%) și industria extractivă (-1,7%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a crescut cu 4,3%.

Comparativ cu luna mai a anului trecut, producția industrială a fost mai mare cu 1,1%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Pregatiri pentru edificarea unui nou supermarket

Și asta datorită creșterii industriei prelucrătoare (+1,4%). Industria extractivă și producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 7,2%, respectiv cu 3,7%.

În primele cinci luni din an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, producția industrială din România a scăzut cu 2,4%, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Acest rezultat este efectul scăderilor din cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,8%), industria extractivă (-4,3%) și industria prelucrătoare (-1,2%).

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus