Oferte locuri de munca top

Tranzactie pe piata producatorilor de betoane

O cunoscută companie multinațională a anunțat achiziția unuia dintre cei mai importanți producători de betoane de pe piața autohtonă.

Această tranzacție a primit aprobarea recent aprobarea autorității de concurență.

Este vorba despre producătorul de ciment și prefabricate Holcim România, care a preluat firma General Beton România SRL, unul dintre cei mai importanți jucători locali de pe piața locală de producere și comercializare a betoanelor.

În urma acestei achiziții, rețeaua de stații de betoane Holcim România va ajunge la 27 unități. Acestea se află în orașele: Arad, Constanța, Iași, Brașov, București, Cluj-Napoca, Craiova, Oradea, Ploiești, Satu Mare, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

Firma General Beton este prezentă pe piața din România din anul 1998, iar acum operează opt stații de betoane, amplasate în București, dar și în marile orașe din provincie.

Planuri pentru edificarea a peste 280 apartamente, langa Capitala

Potrivit datelor furnizate de Ministerul de Finanțe, compania a înregistrat, în 2021, o cifră de afaceri de peste 164 milioane de lei și un profit net ce depășește 14 milioane de lei. Numărul mediu de angajați a fost de 164.

Pe lângă Italia (țara de origine) și România, firma General Beton mai este prezentă pe piețele din Polonia, China și Tunisia.

Grupul de companii Holcim România include Holcim România, Somaco Grup Prefabricate şi Geocycle România.

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus