Oferte locuri de munca top

Centura Arad-Est: exproprieri de peste 2 mil euro

Guvernul a aprobat, ieri, declanșarea exproprierilor pentru realizarea variantei ocolitoare a municipiului Arad-Est. Despăgubirile se ridică la peste 2 milioane de euro, echivalentul a 10,6 milioane lei.

De asemenea, a fost aprobat inclusiv amplasamentul lucrării și listele de exproprieri (varianta finală o găsiți atașată la sfârșitul știrii).

Sunt vizate 489 imobile proprietate privată, reprezentând teren, cu o suprafață totală de 448.148 mp. Imobilele se află pe raza municipiului Arad și a comunelor Fântânele și Vladimirescu, din județul Arad.

Mai mult, pentru realizarea lucrării de utilitate publică este necesară ocuparea unei suprafețe de 6.022 mp aparținând proprietății private a statului și o suprafață de 18.397 mp aparținând proprietății publice a unităților administrativ-teritoriale municipiul Arad și a județului Arad.

O noua autostrada va lega doua municipii

Sumele individuale estimate de către expropriator vor fi alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Amintim faptul că, pentru realizarea obiectivului de investiție ”Varianta ocolitoare a municipiului Arad-Est” au fost aprobați indicatorii tehnico-economici prin Hotărârea Guvernului nr. 89/2022. În prezent nu este necesar să fie modificați indicatorii tehnico-economici.

 

Descărcați aici

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus