Oferte locuri de munca top

Instalatii de ventilare si climatizare: proiectare dupa noi reguli

Vor fi revizuite reglementările tehnice pentru proiectarea, executarea și exploatarea instalațiilor de ventilare și climatizare. Aceasta a fost necesară în primul rând pentru armonizarea prevederilor cu cele mai noi reglementări și standarde europene în vigoare (document atașat).

Astfel, au fost corelate diferitele clase de calitate a aerului cu tipurile de aer din sistemele de ventilare, climatizare și condiționare și cu noul standard de filtre: SR EN ISO 16890-1.

A fost de asemenea introdusă o schemă orientativă de corelare a sistemului de clasificare pe baza eficienței de filtrare a particulelor în suspensie (ePM) cu clasele de filtre din vechiul standard SR EN 779 pentru sprijinul inginerului proiectant.

Au fost realizate și o serie de completări pentru a facilita calculele de dimensionare a sistemelor.

Totodată, au fost corectate și clarificate anumite aspecte legate de soluții specifice necesare pentru conformarea energetică a clădirilor noi sau reabilitate pentru a se obține un consum de energie aproape de zero și un impact redus asupra mediului.

Supermarket si centru comercial, in curs de autorizare

În cadrul procesului de revizuire s-au tratat în mod distinct toate cerințele fundamentale privind calitatea în construcții.

Pe lângă acestea, au fost actualizate cerințele minimale privind siguranța și accesibilitatea în exploatare, igienă, sănătate și mediul înconjurător, protecția la zgomot precum și a celor privind rezistența mecanică și stabilitatea.

Prevederile reglementării tehnice se aplică următoarelor tipuri de clădiri, indiferent de forma de proprietate:
* clădiri civile şi industriale noi
* clădiri civile şi industriale existente, supuse unor lucrări de modernizare, modificare, transformare, consolidare, extindere, schimbare de destinaţie, reparaţii capitale şi reabilitare termo-energetică.

 

Descărcați aici

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 5/ iulie-august 2022

Sus