Oferte locuri de munca top

Restructurarea obligatiilor bugetare va continua si va fi extinsa

Măsura de restructurare a obligațiilor bugetare va continua și în acest an, urmând să fie și extinsă, după cum reise dintr-un proiect de Ordonanță de Urgență a Guvernului.

Astfel, vor fi acordate șanse de redresare economică contribuabililor cu afaceri viabile şi este evitată deschiderea procedurilor de insolvenţă sau faliment.

Debitorii, persoane juridice de drept public sau privat aflate în dificultate financiară şi pentru care există riscul intrării în insolvenţă, îşi vor putea restructura obligaţiile bugetare principale restante la data de 31 decembrie 2021 şi neachitate până la data emiterii certificatului de atestare fiscală, precum şi obligaţiile bugetare accesorii.

Teren de peste 5,5 ha, pregatit pentru dezvoltari imobiliare viitoare

Restructurarea obligaţiilor bugetare va fi aplicată şi pentru obligaţiile bugetare principale şi accesorii stabilite de alte organe decât organele fiscale, precum şi pentru amenzile de orice fel, transmise spre recuperare organelor fiscale centrale după data de 1 ianuarie 2022 până la data eliberării certificatului de atestare fiscală.

Debitorul care va dori să îşi restructureze obligaţiile bugetare va avea obligaţia de a notifica organul fiscal competent cu privire la intenţia sa până la data de 31 ianuarie 2023 inclusiv.

În cazul debitorilor care au depus doar notificarea privind intenția de restructurare, s-a prevăzut obligația organului fiscal de a emite, din oficiu, un nou certificat de atestare fiscală, în termen de10 zile de la intarea în vigoare a noii ordonanțe de urgență. În acest caz, debitorul trebuie să aștepte noul certificat de atestare fiscală cu obligațiile bugetare actualizate conform prezentei ordonanțe de urgență.

Cerinta de experienta va fi modificata intr-un contract de lucrari

De asemenea, această măsură de restructurare va fi aplicată și obligațiilor bugetare administrate de organul fiscal local urmând ca autoritatea deliberativă existentă la nivelul unităţii administrativ-teritoriale să stabilească, prin hotărâre, procedura de aplicarea acestor prevederi.

Amintim faptul că măsura de restructurare a mai fost implementată în România în perioadele 8 august – 31octombrie 2019, 1 februarie – 30 septembrie 2020, 1 noiembrie – 30 septembrie 2020.

 

Descarcati aici

Login Required

Sus