Oferte locuri de munca top

DNA ar urma să verifice cum emit primariile de sector autorizatii in baza unor PUZ-uri suspendate

Primăriile de sector ar urma să fie cercetate de DNA privind emiterea de autorizații de construire în baza unor PUZ-uri suspendate.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că solicită DNA ”să cerceteze modul în care sunt aplicate de către primăriile din Bucureşti prevederile PUZ-ului de sector, în contextul în care ele au fost suspendate, mai întâi administrativ şi după aceea de către instanţa de judecată.”

Seria de abuzuri în urbanismul din Bucureşti continuă, susține primarul general Nicuşor Dan.

El îi avertizează pe primarii de sector că sunt pe cont propriu, indiferent de opiniile formulate de Inspectoratul de Stat în Construcții și Prefectul Capitalei.

Cele două instituţii i-ar încuraja pe primarii sectoarelor din Bucureşti să încalce hotărârile judecătorești executorii privind PUZ-urile de sector.

”Vreau să îi informez că există din anul 2019 un dosar la DNA care vizează modul în care a fost emis PUZ sector 3, plângere pe care am formulat-o în 2019.

Vă informez că am completat plângerea după toată analiza pe care am făcut-o pe PUZ-urile de sector pentru emiterea celorlalte PUZ-uri de sector

Deci am solicitat DNA să verifice şi modul în care au fost emise PUZ-urile de la sectoarele 2, 4, 5 şi 6”, a declarat Nicușor Dan.

PUZ-urile de sector au fost suspendate printr-o decizie administrativă a Consiliului General. Două dintre PUZ-uri au fost anulate definitiv de instanţă, iar cele trei care nu au fost anulate definitiv de instanţă au fost suspendate printr-o hotărâre judecătorească executorie pronunţată de Tribunalul Bucureşti.

Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Prefectul Municipiului Bucureşti spun că dacă dezvoltatorul ”a început procedurile pentru a primi o autorizaţie de construire, primarul de sector poate să-şi întemeieze autorizaţia de construire pe un act care nu mai există juridic, PUZ-ul suspendat de instanţă”, spune primarul general și apreciază situația ca fiind o ”aberaţie juridică.”

”Nu poţi să întemeiezi un act administrativ pe un act care nu mai există din punct de vedere juridic. Nu mai pot emite autorizaţii în baza PUZ-urilor de sector”, afirmă Nicușor Dan.

 

 

 

 

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2022

Sus