Oferte locuri de munca top

Schimbari in proiectarea constructiilor spitalicesti

Proiectarea construcțiilor spitalicești, dispensare și policlinici va fi făcută pe viitor la standarde europene, ca urmare a alinierii standardelor românești la cerințele Uniunii Europene. Normativele au fost revizuite de Universitatea Tehnică de Construcții București.

Proiectarea de dispensare și policlinici

Noul normativ revizuiește integral reglementarea NP 021-1997.

Revizuirea are ca scop armonizarea prevederilor cu cerințele specifice din domeniul sănătății publice elaborate de către autoritățile publice de resort din Romania care printr-o serie de Ordine ale Ministerului Sănătății emise aduce precizări specifice cu privire la derularea procesului de autorizare pentru funcționare a structurilor ce acordă asistență medicală ambulatorie de specialitate.

Normativul NP 021 a fost elaborat în 1997, când era în vigoare Legea nr. 3/1978 privind asigurarea sănătății populației care definea rețeaua unităților sanitare de bază compusă din dispensare medicale, dispensare policlinici și spitale. În acest sens există normativele NP 015 referitor la spitale și NP 021 referitor la dispensare și policlinici editate ambele în 1997.

Un parc logistic de langa Capitala va fi extins

Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății nu mai conține astfel de prevederi specifice de definire a unităților sanitare de bază, dar definește spitalele și definește asistența medicală ambulatorie de specialitate.

Revizuirea a constituit și prilejul necesar pentru eliminarea prevederilor conflictuale cu legislația națională privind derularea investițiilor publice și autorizarea lucrărilor de construire.

Pproiectarea și verificarea construcțiilor spitalicești și a instalațiilor aferente acestora

Noul normativ va înlocui varianta acestuia din anul 1997.

Revizuirea a constituit și prilejul necesar pentru eliminarea prevederilor conflictuale cu legislația națională privind derularea investițiilor publice și autorizarea lucrărilor de construire, legislația specificată suferind multiple modificări ulterior anului 1997.

Descărcați aici

 

Cititi revista ARENA Constructiilor nr 4/ iunie 2022

Sus